Mulkkujärvellä Alavuden Sydänmaalla maaseudun ytimessä tapahtuu

0
Erityisammattiopisto Luovin rakentajaryhmä

Kyläseura ja kaupunki ovat laittamassa tärkeää asian hyvällä yhteistyöllä kuntoon. Natura-alueella sijaitseva Alavuden ”helmi” eli Mulkkujärvi on tullut mm. koronan johdosta luonnossa liikkujien tietoisuuteen.

Löytöretkiä Lähellä-blogisivuston seurannan kautta käy selville että Amerikkaa – Kiinaa myöden on sivustolla käynyt katsojia ja kiinnostuneita Suomen ”idyllisemmästä” luontokohteesta.
-Liikujia reitillä käy ympäri Suomea, en tiedä mikä kohteessa vetää? toteaa Timo Rintala, Alavuden Tervajaloista.
Metsähallitus, Sydänmaan kyläyhdistys ja Alavuden kaupunki ovat yhteistyössä päättäneet kunnostaa lahonneet pitkospuut luontoreitille. Myöhemmin ensi keväänä Matsähallitus on luvannut WC :n myös reitille. Torstaina 5.11.2020 saapui Mulkkujärven luontoreitin lähtöpaikalle Ojanvarsitielle puutavarakuorma Härmästä Javo Oy :ltä. Uudet puutavarat kattavat kunnostettavan Mulkkuojan ylittävän sillan ja pitkospuureittien sekä mahdollisesti kunnostettavan Lintutornin kunnostusvärkit.
Suomenselän Lintutieteellinen yhdistys harkitsee kunnostavansa Lintutorinkin ensi kesänä, torni on ollut jo jonkin aikaa käyttökiellossa ja kunnostustarpeessa. Paikalle puutavaran käsittelyyn on lupautunutta runsaasti talkooväkeä edellämainituista seuroista sekä Alavudella sijaitsevan erityisammattiopiston Luovin ympäristö-/kiinteistöhuolto puolen oppilaita ohjaajineen rakentamaan reittiä.
Metsähallitus vastaa materiaaleista, kaupunki Luovin asennustyö-ryhmän kustannuksista. Kyläläiset ja yhdistykset auttavat talkoopanostuksellaan saamaan reitin kunnostuksen hyvään alkuun seuraavaa sesonkia eli ensi kevättä varten. Tavoitteena että seuraavana kesänä reitistä pääsee taas nauttimaan turvallisesti yhä useampi luonnossa liikkuja.
Kyläyhdistys huoltaa ja vastaa Laavun ja polttopuiden huollosta ja Alavuden kaupunki pitkospuiden kunnosta.
Huomenna 11.11.2020 paikalla vastaamassa mm. puuhamies Veikko Hakala klo 9:00 – 10.00, puh Veikolle 0405743502 Lisätietoa ja kuvia kohteesta löytyy mm. Suomen Ladun paikallisjärjestön Alavuden Tervajaloista Timo Rintalalta.
Tervetuloa  maaseudun ytimeen! Mulkkujärvelle 11.11.2020 klo 9:00 -10:00 Ojanvarsitielle Mulkkujärven luontoreitin alkupisteeseen!
Lisätietoa voi kysyä puhelimitse 0405304373/ timppa

JÄTÄ KOMMENTTI