Muovi Sampo käynnistyi tänään Soinissa

0
vas. Kari Laasasenaho, Johannes Aalto, Suvi Osala ja Saija Källi (jpnews.fi)

Kari Laasasenaho kertoo kampanjan alusta seuraavaa: – Tänne ovat kuntalaiset tuoneet tänään muovia, joka punnitaan ja muovin lahjoittaja saa  hyvitys-setelin, euron kilolta, se käy maksuvälineenä paikalliseen kauppaan. Keräys koskee myös pantillisia tuotteita, joita otetaan vastaan normaalia hinnottelua käyttäen. Tällä tapahtumalla, joka nyt jatkuu huomiseen on tarkoitus luoda kestäviä kulutustottumuksia kuntalaisille.

Nyt jo lapset opetetaan kiertämään Muovi Sampoa (jpnews.fi)

Kampanja jatkuu myöhemmin ilmoitetulla aikataululla. Nyt saavutetulla tuloksella kierrätys jatkuu syksyn aikana. Tapahtuma on saanut valtakunnallistakin huomiota, etenkin sen luontoon kohdistuvalla muutostarpeella. Pieni teko kantaa ja sen huomioarvo on merkki tärkeän asian globaaliselle tiedostamiselle ja sitä seuraavalle muutosprosessille.

YLE:n tiimi Soinissa, Juha Leskelä, kuvaaja ja Tiia Nurmilaakso, toimittaja. Kylmässä ilmassa läpimiä toimittajia. (jpnews.fi)

Pieni kunta, pieni teko, mutta suuri kokonaisuus, tulevaisuus. SITRAn käynnistämä Maapalloliiga (Soini 10 finalistin joukossa) innostaa suomalaisia kestävään arkeen ja siinä soinilainen MuoviSampo toimii kuten on aina toiminut SISUKAS SOINI edellä, yhteiseksi parhaaksi.


 

JÄTÄ KOMMENTTI