MuoviSampo palaa vaalipäivänä 14.4.

0

Muovisampo takaisin vaalipäivänä

Monien odottama MuoviSampo palaa jälleen eduskuntavaalipäivänä 14.4. Tutulla paikalla Soinin Yhteistalon pihassa klo 11.00–15.00 on tuolloin jälleen mahdollisuus palauttaa kotitalouden pakkausmuoveja panttia vastaan, euron kilogrammalta.

MuoviSampo herättääkin tuolloin kierrättämään, äänestämään ja työllistymään yrittäjänä. Muovin lajittelun lisäksi kannustetaan ihmisiä toiseen päivän suurtapahtumaan, vaaliuurnille Kunnantalolle, sekä etsitään kesätyöntekijää pyörittämään Sampoa ja sen some-viestintää kesän ajalle.

”Jos et ole käynyt ennakkoäänestämässä, on vaalipäivänä korkea aika. Lähes samalla pysähdyksellä saa palkkioksi tuoduista muoveista kahvi- tai jäätelörahat,” kertoo kunnanjohtaja Juha Viitasaari.

” Äänestysvalintoihin emme halua vaikuttaa, mutta aktivoimme kuitenkin äänestämään. Vain siten voimme turvata oman alueen edun sekä mahdollisuudet elää ja edellä käydä näilläkin seuduilla.”

Soini on mukana myös Ylen I Love Muovi -kampanjassa. Sen osana MuoviSampo aktivoituu jälleen kannustamaan ja ohjeistamaan vastuulliseen muovin lajitteluun. Siitä palkitsevapanttimaksu on mahdollista saada edelleen plastic coin -mobiilisovelluksella tai -setelillä. Pantti käy maksuvälineenä K-Market Kanelissa.

MuoviSampo haluaa antaa muutenkin mukavan sunnuntaihetken. Esimerkiksi lapsille on viihdykkeenä Puuro-vaalivuohi. Puuro on yksi 4H-yrittäjä Suvi Osalan apuri matkailuyrityksessä Wuorelan Vuohivaellukset. Suvi kertookin päivän aikana hyvistä kokemuksistaan 4H-yrittäjänä.

”Olemme heti alusta mukana, mutta katsotaan, viihtyykö Puuro taajamassa koko päivää,” Osala kertoo.

Kesätöihin haussa somettaja-seppä

MuoviSampo avaa myös kesätyömahdollisuuden nuorelle. Haussa on nimittäin somettaja-seppä. Tarjolla on mahdollisuus ansaita jopa 1000 euroa toimimalla MuoviSammon some-viestijänä ja vastaanottopisteen ylläpitäjänä.

Tarkoitus on pitää MuoviSampoa auki joitain tunteja kahden viikon välein. Lisäksi somettaja-seppä vastaa somettamisesta ja siten MuoviSammon näkyvyydestä. Työajat voikin päättää pitkälti itse, joten kesäpesti sopii kenelle vain 13–29 -vuotiaalle joko päätoimeksi tai toisen työn oheen. Edellytyksenä on oman 4H-yrityksen perustaminen, mikä tuo vaatimuksen tietylle iälle.

Tuloa yrittäjä saa kolmesta osasta. Varma peruspalkka on 300 euroa, minkä lisäksi on mahdollisuus hakea Soinin kunnalta 4H-yrittäjän 200 euron tukea. Näiden lisäksi maksetaan tuloksellisuudesta jopa 500 euroa some-näkyvyyden ja palautetun muovimäärän perusteella. Lisätietoa voi kysyä Soinin 4H:n Saija Källiltä (040 0649873).

”Tule testaamaan jo vaalipäivänä, onko sinusta MuoviSampoon. 4H-yrittäjäksi kannattaakin hakeutua pian, sillä kunnan tukea saa anoa rajallisen ajan, 15.4. saakka. Sen jälkeenkin voidaan toki ottaa vastaan somettaja-sepäksi halukkaita.,” Viitasaari valaisee.

Somettajalle onkin tarjolla erinomainen näköalapaikka ja kokemus, sillä Soini selviytyi juuri Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun semifinaaliin kilpailutyöllä MuoviSampo – Luonnostaan huipulla. MuoviSampo on myös mukana meneillään olevassa Ylen I Love Muovi -kampanjassa.

JÄTÄ KOMMENTTI