Murtomies pakeni moottoripyörällä – jatkoi juosten ja uiden – talttui poliisikoiran otteessa!

1
(Arkistokuva ei liity tapaukseen)

”Lännen tyylinen” takaa-ajo koettiin Pirkanmaalla Sisä-Suomen poliisin alueella Teiskossa tiistaina (4.8.) Tapahtumien kulku käynnistyi aamupäivällä, kun Simunanniityssä Tampereella yritettiin murtautua vapaa-ajan asuntoon. Poliisi sai tuntomerkit epäillystä. Poliisinpartion tutkiessa tapahtumapaikkaa se sai ilmoituksen, että epäillyn tuntomerkkeihin sopiva henkilö olisi ajamassa moottoripyörällä kohti Kämmenniemeä. Partio lähti tarkastamaan tilannetta.

Poliisin mukaan partion ollessa Aunessalmenkadun ja Kämmenniemenkadun risteyksessä se havaitsi tuntomerkkehin sopivan moottoripyörän kuljettajan. Kuljettaja lähti pakoon Kämmenniemenkatua pitkin kohti Aunessiltaa kevyenliikenteen väylää pitkin. Pako jatkoi muun muassa Teiskon kirkkotietä pitkin. Pakenevan moottoripyöräilijän nopeus oli kovimmillaan noin 180 km/h, kun rajoitus oli 80 km/h. Pakeneva moottoripyöräilijä aiheutti joitakin vaaratilanteita jalankulkijoille ja jotkut autoilijat joutuivat väistämään sitä. Moottoripyöräilijän ajo päättyi Teiskon kirkkotien ja Niemenkyläntien risteykseen, josta epäilty jatkoi pakenemista juosten. Epäilty ui kapean joen yli kohti etelää. Partio ei lähtenyt uimaan, ja epäilty pääsi pakenemaan tässä vaiheessa. Takaa-ajoon osallistui useita partioita.

Iltamyöhään kiinni – poliisikoira avusti etsinnässä ja kiinniotossa

Poliisi sai tiedon 4.8. iltakymmenen jälkeen, että kyseinen epäilty olisi Mustakalliontiellä. Poliisi teki mm. poliisikoiran avulla alueella etsintää, ja epäilty pakenija tavoitettiin asuntovaunusta. Mies vastusti poliisin toimenpiteitä ja hänen kiinniottamisekseeen käytettiin poliisikoiraa. Koiran pureman vuoksi hänet käytettiin lääkärintarkastuksessa ja kuljetettiin kiinniotettuna poliisin tiloihin.

Kyseistä henkilöä, 80-luvulla syntynyttä miestä, epäillään mm. törkeän varkauden yrityksestä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja virkamiehen vastustamisesta.


 

Herranen lounas maaliskuu700x

1 KOMMENTTI

  1. Ha haa, roistot kuriin! Jätkät on mukamas kovia ja ajavat poliisia pakoon, ja lymyilevät kuin pikkulapset. Aivan pellejä!

JÄTÄ KOMMENTTI