Nivalassa kolari ja Ylivieskassa löytyi kelkkarattijuoppo poliisin laajassa tehotarkkailussa

0
Poliisi liikkui laajasti tarkistaen ja valvoen kelkkailua Jokilaakson alueella (arkistokuva)
Poliisi liikkui laajasti tarkistaen ja valvoen kelkkailua Jokilaakson alueella (arkistokuva)

Nivalassa Haapajärventiellä Ravitien risteyksessä tapahtui lauantaiaamuna vähän ennen kello yhdeksää liikenneonnettomuus.

Nivalan keskustan suunnasta henkilöautolla tullut nivalalainen mies kääntyi Haapajärven suunnasta tulleen nivalalaisen nuoren naisen kuljettaman henkilöauton eteen seurauksella, että autot törmäsivat lähes nokat vastakkain.

Nainen ei käyttänyt turvavyötä ja loukkaantui sen vuoksi pahemmin mm. kasvoihin ja jalkoihin. Hänet vietiin ambulanssilla Oulun yliopistolliseen sairaalan.

Miehen kuljettamasta autosta laukesi turvatyyny ja hänet vietiin lievien kipujen vuoksi tarkistettavaksi terveyskeskukseen.

Poliisi tutkii törmäyksen syytä, mutta alkutilanteessa näyttää, että osasyy oli tiestä pöllyävän lumen lisäksi naisen auton valkoinen väri, jotka yhdessä vaikuttivat siihen, että naisen auto jäi mieskuljettajalta huomaamatta.

Miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja naista turvavyön käyttämättömyyden vuoksi liikennerikkomuksesta.

Molemmat auton vaurioituivat pahoin keulaosistaan ja naisen auto suistui törmäyksen jälkeen ojaan.

Paikalla on 80 km/h nopeusrajoitus, jonka vuoksi äkkipysäytys oli raju.

Jokilaaksojen poliisilaitos muistuttaakin turvavyön käytön tarpeellisuudesta maantie- kuin myös taajamanopeuksissa.

Se on edelleen halvin henkivakuutus ja paras este vakavilta loukkaantumiselta.

Poliisi keskitttyi moottorikelkkojen tehovalvontaan

Jokilaaksojen Poliisilaitos suoritti laajalla alueellaan usealla moottorikelkalla maastoliikenteen valvontaa, jossa puhallutettiin lukuisa määrä kuljettajia ja tarkastettiin ajokortit ja kelkkojen varusteet.

Ylivieskassa keskustan tuntumassa Kalajoen jäällä tavoitettiin kelkkailemassa lauantaina klo 11 aikaan vuonna -86 syntynyt ylivieskalainen nuori mies, jonka todettiin tarkkuusalkometrissä olevan n. promillen humalassa.

Ajokortti otettiin poliisin haltuun ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Asia tullaan myöhemmin käsittelemään rattijuopumuksena käräjäoikeudessa.

Jokilaaksojen Poliisilaitos jatkaa kelkkailun tehostettua valvontaan kevättalvelle niin kauan kuin kelejä riittää.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI