Nokia lähdössä Suomesta uuden johtajansa myötä?

1
Nyt lienee käymässä juuri niin kuin monissa piireissä on jo pitkään ounasteltu. Nokia ei ole enää suomalainen yritys, eikä se ole suomalaisomistajiensa käsissä.

Amerikkalaisten volyymi painoi ”pään veden alle”, ja se, jos mikään sanelee jatkossa kotimaisen  teollisuutemme lippulaivan lipumisen hitaasti mutta varmasti, Antlantin toiselle puolen.

”Merirosvot” ovat hypänneet Nokia laivaan jo aikoja sitten, eikä maailman johtavimmalla kännykkävalmistajalla mene juuri tällähetkellä kovinkaan erinomaisesti. Laivassa ”taistellaan”, eikä sillä ole oikein ruorista pitäjää, saatikka selvää suuntaa ja määränpäätä.

Uusimpien huhujen mukaan Nokian  pääjohtajaksi amerikkalaisvoimin nostettu Stephen Elop harkitseekin nyt koko pääkonttorin siirtämistä Yhdysvaltoihin.

Johtoryhmissä ja hallituksessa vaihtuu väki, ja odottaa saattaa, että suomalaiset ovat ensimmäisten lähtijöiden joukossa.

Aiheesta kirjoittaa muun muassa Talouselämä- verkkolehti. Katso linkki juttuun tästä!

1 KOMMENTTI

  1. Nokia tuskin lähtee Suomesta. Jos se lähtisi, niin pääkonttorin todellinen siirto aiheuttaisi verovaltion muuttumisen USA:ksi. Virtuaalinen pääkonttorin siirto ei aiheuta verovaltion muuttumista. Saattaa olla, että osa johtokunnan työstä tapahtuu jatkossa ulkomailla lähempänä markkinoita. Nokialla on vielä sen verran merkitystä kansantaloudelle, että se tuottaa monilla paikkakunnilla merkittävän osan yhteisöverotuotoista. Jutussa viitattu englanninkielinen lehtii on ennenkin jäänyt kiinni valehtelusta keksiessään uutisia. Tärkeää olisi kuitenkin saada Nokian ylin johto uskomaan asiaansa. Uusien asioiden innovointi vaatii aikaa ja rahaa. Siksi pitää painottaa erityisesti teknisen osaston osaamista ja jättää johtokunnasta pois sellaiset jäsenet, jotka eivät ymmärrä tukea tarpeeksi patenttien läpiviemistä kohti tuotteen kaupallistamista. USA:n markkinoilla on tärkeää myös tuotteen ulkonäkö. Designiin on panostettava ja erityisesti jenkeille niin tärkeään palveluun.

JÄTÄ KOMMENTTI