Nouseeko Markku Sillanpää Koivumäeltä Alajärven valtuuston johtajiston ykköseksi ?

0

Alajärven kaupunginvaltuuston puheenjohtajistosta ja hallituspaikoista päätetään virallisesti loppukuussa käytävässä valtuuston kokouksessa, mutta esitys paikkajaosta ja henkilöistä on jo enemmän kuin julkinen.

Ykköspaikalle Alajärven kunnallisvaalien vaalivoittaja Keskusta on tuomassa kokonaan uuden henkilön. Viime kaudella kaupunginhallituksessa istunut  konkaripolitiikko, maanviljelijä Markku Sillanpää Koivumäen kylältä on ehdolla kauden 2013-2016 valtuuston nuijan varteen. Varapuheenjohtajistossa jatkaisivat jo edelliskaudelta tutut nimet. Suhteellisesti valtuustopaikkoja Alajärvelläkin eniten lisänneen Perussuomalaisten valtuutettu ex-kansanedustaja, varatuomari Raimo Vistbacka olisi valtuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja. Puheenjohtajiston toinen Keskustan edustaja olisi edelliskaudella valtuustoa johtanut lehtimäkeläinen ”ääniharava” ja sekatyömies Kauko Ukonmäki. Kolmas valtuustuston varajohtajuus menisi Alajärven kolmanneksi suurimmalle puolueelle Kokoomukselle, johon ehdolla on agrologi Jukka Joensuu.

Kaupunginhallituksessa nuijan varressa jatkaisi vastaavasti jo edelliskaudelta tuttu Finnlamelli Oy:n toimitusjohtaja Esko Rintamäki Keskustapuolueesta. Ensimmäisen varapuheenjohtajan paikka vaihtuisi Kokoomukselta Perussuomalaisille. Paikalle on tarjolla Alajärven Perussuomalaisten johtaja, paloesimies Turo Kalliomaa. Toinen varapuheenjohtajuus menisi jälleen Keskustapuolueelle ja sen Alajärven toiselle lehtimäkeläiselle ”ääniharavalle” Kuisma Kujalalle.

Lisäksi kaupunginhallitukseen ovat jäseniksi ehdolla seuraavat valtuutetut:

Keskustan Tapio Höykinpuro, Tiina PaalijärviSari Palmu ja Maija Yliaho. Perusuomalaisten Markku Leppäkangas ja Anne Matokangas. Kokoomuksen Tuomo Tallbacka ja Kristillisdemokraattien Aino Kataja

Kaupunginvaltuuston jäsenet 2013-2016

Hauta-aho Juha
Herttola Johannes
Hietala Pentti
Hänninen Jarmo
Höykinpuro Tapio
Joensuu Jukka
Joesuu Ville
Kalliomaa Turo
Kangastie Jukka
Kantonen Orvo
Kataja Aino
Kivelä Marita
Kujala Kuisma
Leppäkangas Markku
Levijoki Antti-Kalle
Matintupa Jukka Pekka
Matokangas Anne
Maunuksela Keijo
Ojajärvi Jorma
Mäkelä Terho
Paalijärvi Kaarina
Paalijärvi Tiina
Paavola Tuomo
Palmu Sari
Peltola Juhani
Penninkangas Jaakko
Rintamäki Esko
Seppälä Jarmo
Sillanpää Markku
Tallbacka Tuomo
Ukonmäki Kauko
Uusipaikka Tomi
Vistbacka Raimo
Väänänen Pertti
Yliaho Maija


Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI