Nuoret nuorten asialla Soinissa

0
Kuvassa vasemmalla Jasper Nappari, keskellä Saimi Juudin ja oikealla Pihla Hakkarainen. Taka-alalla Janne Kujala ja Ninja Sironen

Soinin nuorisovaltuusto liikkeellä hyvällä asialla.

Soinin nuorisovaltuusto päätti marraskuun kokouksessa, että haluavat omalta osaltaan tarjota alakoulun oppilaille turvallista liikkumista liikenteessä hämärän vuodenajan vallitessa. Tämän seurauksena nuorisovaltuuston toimesta hankittiin Soinin kunnan logolla varustettuja heijastimia, jotka jaetaan kaikille oppilaille eskareista kuudennen luokan oppilaisiin. Samalla heijastin toimii hyvänä joululahjana näin joulun kynnyksellä.

Nuorisovaltuuston tehtävänä on mm. tuoda nuorten ääni kuuluviin, ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin sekä tehdä aloitteita ja kannanottoja. Nuorisovaltuusto pyrkii kehittämään nuorten vaikutusmahdollisuuksia erityisesti nuoria koskettavissa kunnan päätöksenteossa. Nuorisovaltuuston toimesta järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja tempauksia.

Vallitseva koronatilanne on sotkenut myös Soinin nuorisovaltuuston toimintaa, sillä esimerkiksi loppuvuodelle suunniteltu alakoululaisten discoa ei voitu järjestää. Myös 27.11 mietitty nuorisotilan avoimet ovet tapahtuma jouduttiin perumaan vallitsevan tilanteen vuoksi. Toivotaan, että ensi vuonna tilanne rauhoittuu ja toimintaa järjestetään suunnitellulla tavalla.

Soinin nuorisovaltuusto koostuu kahdeksasta soinilaisesta nuoresta, jotka ovat iältään 15 tai 16-vuotiaita. Tämänhetkisen nuorisovaltuuston toimintakausi alkoi 1.6.2019 ja päättyy 31.5.2021. Vuoden 2019 aikana toiminta oli ostopalveluna Soinin 4H-yhdistyksen kautta, mutta vuoden 2020 alusta toiminta siirtyi Soinin kunnan nuorisopalvelujen alaisuuteen.

Soinin nuorisovaltuuston edustus 2019-2021:

Jasper Nappari, Anni Mäkipelto, Sarita Jussila, Pihla Hakkarainen, Niko Väliaho, Arttu Vähäsoini, Saimi Juudin ja Aino Viirumäki. Nuorisovaltuuston puheenjohtajana toimii Jasper Nappari ja edustaa myös Soinin kunnanvaltuuston kokouksissa. Sivistyslautakunnan edustajana toimii Sarita Jussila ja teknisen lautakunnan edustajana Niko Väliaho. Edellä mainitulla kolmikolla on kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus, joten nuorten ääntä saadaan kuuluviin myös kunnan päätöksiä tehdessä. Nuorisovaltuuston toiminnan tukena ovat liikuntasihteeri Janne Kujala sekä nuorisotyöntekijä Ninja Sironen.

 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI