Nuori mies kaahasi vaarallisesti poliisia karkuun Kyyjärvellä

0
(Arkistokuva)

Sisä-Suomen poliisin partio havaitsi Kyyjärven keskustassa henkilöauton, jonka se päätti pysäyttää liikennetarkastusta varten. Poliisipartion havaitessaan henkilöauton kuljettaja ajoi kauppakeskus Paletin taakse  ja lähti kiihdyttämään. Ajo jatkui poliisin näyttämästä pysäytysmerkistä välittämättä Vaasantielle Kyyjärven keskustan suuntaan ja Vaasantie – Jyväskyläntie kiertoliittymästä edelleen Honkalehdontietä pitkin kohti Jyväskyläntietä.

Poliisin mukaan pakoon pyrkinyt henkilöautoilija ajoi useista kaarteista vastaantulevien kaistaa käyttäen ja ajoneuvon perä heittelehti erityisesti mutkissa. Ylinopeus oli ollut tiellä ajoittain huomattava. Vaasantie-Jyväskyläntie-kiertoliittymästä pakenija kääntyi vasemmalle Honkalehdontielle ja siitä jälleen vasemmalle Tuliharjuntielle, jossa kuljettaja jatkoi vielä jonkin aikaan pakenemistaan.

Lopulta pakenevan auton matka hiipui ja pysähtyi Tuliharjuntielle. Kuljettajaksi osoittautui ajo-oikeudeton nuori aikuinen mies. Hän oli autossa yksin.

Kuljettaja puhallutettiin, alkometri osoitti nollatuloksen ja myös huumepikatestin tulos oli negatiivinen. Auto oli katsastamaton. Kuljettajaa epäillään mm. törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, liikennerikkomuksesta ja ajoneuvorikkomuksesta. Hänet toimitettiin poliisiasemalle kiinniotettuna.

JÄTÄ KOMMENTTI