Nuoria Soinista Pariisiin tulevana kesänä – matkakassan keräys alkoi

0
vas. Iida Ojala, Enni Keski-Mäenpää ja Anette Tuneström

Astamari ry, Soinin Seurakunta ja Soinin Ystäväntupa ry järjestivät jo perinteikkään toritapahtuman, jossa myynnissä oli kaalia, porkkanaa, punajuurta, sipulia ja paljon muutakin, jotka oli saatu lahjoituksena.

Syksyn satoa

Osittain tämänkin eilen tapahtuneen tempauksen tarkoituksena on kerätä 19 nuoren tulevan vuoden kesäkuussa suoritettavaa matkaa varten rahoitusta. Ystäväntupa ry paistoi lettuja kävijöille ja Astamari ry myi omia tuotteitaan.

Nuoret kertoivat odottavansa innolla matkaa, jossa tutustutaan Pariisiin. Käyntikohteina ovat Louvre, Eiffel torni, Pariisin Disneyland ja muita mahdollisia kohteita. Matka kestää perillä neljä yötä. Nuoret tekevät mielellään työtä matkan eteen. He iloitsivat myös siitä, että kävijät ostivat runsaasti myyntipöytien tuotteita.

Soinin kirkkoherra Pasi Kilpeläinen kertoi matkasta

– Kyllähän nuorten kansaivälistyminen on lisääntynyt, jotkut seurakunnatkin pitävät rippileirejä ulkomailla. Myös koulut  järjestävät ysiluokkalaisille kielimatkoja ulkomaille, täältä Soinistakin oltiin viime vuonna ainakin Lontoossa. Osa kesällä lähtevästä joukosta on jo täysi-ikäisiä, Alajärven lukiossa opiskelevia.

Bon voyage jeunesse! (Toimittajan tervehdys, ranskan kieli ei ollut koskaan parasta A-luokkaa!)

 

 

 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI