Nuorille töitä – löytyykö sinullekin

0
(jpnews.fi/Arkisto)

Yrittäjänä itsensä kesätyöllistävälle 200 euroa Soinissa

Kesätyöllistymiseen on tarjolla odottamattomiakin mahdollisuuksia Soinissa. Soinin kunta tukee jälleen nuorten kesätyöllistymistä eri tavoin. Perinteiseen tapaan yritykset saavat avustusta kesätyöntekijän palkkaukseen, mutta toista vuotta on myös käytössä itsensä yrittäjänä työllistävän 4H-yrittäjän tuki.

”Tavoitteena on auttaa alle 29-vuotiaita löytämään kesätienestejä ja samalla tutustumaan yrittäjyyteen. Viime kesältä saatiin erittäin hyviä malleja, kuinka kesätyötä varten perustettu yritys voi olla tuottava ja samalla tuoda iloa kaikille Soinissa,” toteaa kunnanjohtaja Juha Viitasaari.

Vuonna 2018 kuusi nuorta hyödynsi 4H-yritystukea. 4H-yritystoiminta on mahdollista aina 29 ikävuoteen saakka, joten moni soinilainen voi hyötyä tuesta. Samalla on mahdollisuus kokeilla omaa ideaa, kerätä tuloja opiskelun ohella tai toimia yrittäjänä hyödyntäen valmista ideaa. Kunta, 4H ja muutama yritys ovatkin keränneet tarpeita, joissa voisi toimia 4H-yrittäjä saaden tuloa. Nuoria kaivataan pyörittämään MuoviSampoa, Kukonkylän Tillikkarannassa kyläyhdistyksen kioskia, Soinin info- ja myyntipistettä, kesäkahvilatoimintaa, tiekirkko-opastamista seurakunnan kanssa tai auttaa matkailijoiden palvelemista VisitHautakylällä.

”Monille yllättävillekin palveluille löytyy kysyntää. Tuen avulla nuori voi varmistaa tuloa, mutta saada lisänä myyntituottoa. Oma osaaminen ja kiinnostus kannattaa tuotteistaa hyötykäyttöön,” innostuu Viitasaari.

Tukea voivat hakea 13–28 -vuotiaat uudet ja jo toimivat 4H-yrittäjät ajalle 1.5.-30.9.2019. Tuen suuruus on 200 euroa nuorta kohden. Tukea jaetaan yhteensä 2000 euroa. Mikäli varattu summa ei riitä kaikille hakijoille, ovat etusijalla uudet 4H-yrittäjät. Tuki on henkilökohtaista ja se edellyttää vähintään 50h työskentelyä. Useamman henkilön 4H-yrityksessä jokainen yrittäjä on oikeutettu omaan tukeen, kunhan itse hakee tuen ja raportoi itse omat tietonsa. Hakulomakkeita ja lisätietoa saa kunnasta ja Saija Källiltä, joka kertoo lisää myös tarjolla olevista tehtävistä. Kouluikäisille on myös tarjolla 4H-yritysinfoa yhtenäiskoululla.

Nuoren työllistäjä saa apua palkkakuluihin

Nuorten työllistämiseen on aiempien vuosien tavoin varattu tuki, jota nuoren palkkaava yritys, yhteisö tai muu toimija voi hakea. Tuen suuruus on 300 euroa. Sen ehtoona on vähintään kuukauden työsuhde ja vähintään 30 viikkotunnin työaika. Palkatun kesätyöntekijän palkan on oltava vähintään 500 euroa kuukaudessa, minkä lisäksi työnantajan on hoidettava pakolliset sosiaalikulut. Yrityksen omistajien perheenjäseniä ei kesätyöpaikkatuella voi palkata.

Edellytyksenä on myös, että palkattu on vuosina 1994–2004 syntynyt soinilainen ja kesätyöllistyminen tapahtuu toukokuun alun ja syyskuun lopun välillä. Hakulomakkeita ja lisätietoja saa kunnantoimistosta Viveka Vähäsoinilta.

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI