Oikeusministeri Häkkänen | Ilmastopolitiikkaa ei pidä sotkea hävittäjäratkaisuun

0
F18 Hornet taistelupari on Suomen tehokas ja tasokas puolustusase ilmassa.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja ja oikeusministeri Antti Häkkänen ihmettelee Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haaviston puheita ilmastopolitiikan sotkemisesta hävittäjäratkaisuun.

– Ilmastonsuojelu on tärkeä asia, mutta maamme turvallisuuden perusratkaisut pitää tehdä vain ja ainoastaan suomalaisten turvallisuus edellä. On tehtävä kaikille niin Suomessa kuin myös ulkomailla täysin selväksi, että Suomen hävittäjähankinta tehdään Hornetien suorituskyky täysimääräisesti korvaavalla tavalla. Tällaisessa kansainvälisessä tilanteessa pitäisi muistaa, että uskottava kansallinen puolustus on ulko- ja turvallisuuspolitiikan peruspilari, Häkkänen toteaa.

– Maanpuolustuksen perusratkaisuissa pitää olla tinkimätön. Kokoomus ei hyväksy mitään heittoja tai vihjailuja sellaiseen suuntaan, että Suomi tekisi kompromisseja suorituskyvyn korvaamisessa. Emme tee. Maanpuolustuskyvyn kanssa ei leikitellä, sanoo Häkkänen.

Häkkänen muistuttaa, että monitoimihävittäjien hankinnassa ei ole kyse muutaman lentokoneen ostamisesta, vaan lentävästä huipputeknologia-alustasta, joka on keskeinen osa alueellisen koskemattomuutemme ja puolustuskykymme turvaamista niin maalla, merellä kuin ilmassa.

– Suomen turvallisuusympäristö on heikentynyt ja Euroopassa on myrskytuulia liikkeellä. Ulko- ja turvallisuuspolitikassa vaaditaan nyt erityistä viisautta. Tällaisena aikana on Vihreiltä vakava virhe leikitellä maanpuolustuksen perusratkaisulla, Häkkänen päättää.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI