Omakotitalo ja asuntoauto tuhoutuivat tulipalossa Menkijärvellä

0
(jpnews arkisto)

Alajärven, Lapuan Kauhajärven ja Kuortaneen palokunnat saivat hälytyksen rakennuspalolle Alajärven Menkijärventielle tänään aamulla kello puoli seitsemän aikaan. Suomenselän ja Järvi-Pohjanmaan alueen päivystä palomestari Seppo Korpela arvio noin 120-130 nelön kokoisen omakotitalon tuhoutuneen palossa niin pahoin, ettei sitä kannata enää korjata. Rajussa palossa tuhoutui lisäksi uudehko ja arvokas asuntoauto.

Palomestari Korpelan mukaan rakennuksen toinen pääty oli kauttaaltaan liekeissä ensimmäisen sammutusyksikön ennätettyä Alajärveltä paikalle. Myös asuntoauto, jota asukkaat olivat yrittäneet siirtää sivummalle, siinä kuitenkaan onnistumatta, oli ehtinyt tuhoutua rakennuksen seinustalta kokonaan. Korpelan mukaan palon syttymissyystä on vain arvailuja ja asia selviää vasta tarkemmissa tutkimuksissa. Tulisijoista ja hormistoista ei palon syttymissyyssä ole kuitenkaan kysymys.

Palon lähellä Seppälänraittia Alajärvi-Kuortane maantien varressa sijaitsevassa omakotitalossa havaitsi naapuruston asukas. Talossa asuva iäkkäämpi pariskunta oli havainnut myös savunhajua ennen palohavaintoa. Vähän vanhemman omakotitalon purutäytteissä edennyt palo sai vallan nopeasti talon välikatto ja -seinärakenteista. Palokuntien sammutusta ja jälkiraivausta hankaloitti myös peltikaton irrrottaminen. Alajärven palokuntaa avusti sammutusyksikkö Lapuan Kauhajärven kylän palokunnasta ja säiliöauto Kuortaneelta.

Asuinrakennuksen tärkein irtaimisto pystyttiin ja ennätettiin pelastaa vahingoittumattomana naapureiden ja kyläläisten avustuksella. Liekeistä ei ollut vaara myöskään pihan varasto/autokatos rakennukselle. Myös henkilövahingoilta vältyttiin.

Palon loppuraivaus kesti puolille päivin saakka.

JÄTÄ KOMMENTTI