Omakotitalopaloa Ylistarossa tutkitaan kolmena murhan yrityksenä – Pariskunta ratkoi riitojaan moottorisahalla!

0

Etelä-Pohjanmaan poliisilaitos epäilee omakotitalopaloa Seinäjoen Ylistarossa tahallaan sytytetyksi ja jonka yhteydessä yksi henkilö on loukkaantunut vakavasti. Poliisi tutkii asia kolmena murhan yrityksena ja tuhotyönä.

Yön aikana suoritetussa teknisessä ja taktisessa rikostutkinnassa on tullut esille seikkoja joiden perusteella asiaa tutkitaan kolmena murhan yrityksenä ja tuhotyönä.

Hälytys palokohteeseen on tullut lauantai-iltana klo 20.49 aikaan. Palossa käytännössä korjauskelvottomaksi tuhoutuneen vanhan, mutta perusteellisesti remontoidun puurakenteisen omakotitalon isäntäperheen avuksi oli maalaustöihin tullut aamupäivällä sukulaispariskunta.

Jossakin vaiheessa iltaa talossa vakituisesti asuvan pariskunnan välille oli tullut riitaa, joka oli kärjistynyt siihen, että noin 50-vuotias avomies oli riidan päätteeksi hakenut ulkorakennuksesta moottorisahan jonka kanssa hän lähti taloon turvaan paenneen puolisonsa perään.

Mies oli päässyt käynnissä olevan moottorisahan kanssa sisälle, jossa sahan terä oli osunut häntä rauhoittelemaan tulleeseen vuonna 1967 syntyneen vieraana olleen naishenkilön keskivartaloon aiheuttaen vakavia vammoja.

Mies sytytti ulkoterassin ja- oven palamaan ja sulki siten talon ainoa pelastautumistien

Epäilty oli perääntynyt tämän jälkeen ulos talosta ja sytyttänyt ulko-oven ja sen edustalla olevan puuterassin tuleen. Ulko-ovi on rakennuksen ainut kulkuväylä ulos talosta. Epäillyn poistuttua paikalta olivat kolmistaan palavaan taloon jääneet mies ja kaksi naista selvittäneet pääsevätkö he ulos ovesta, mutta todenneet sen mahdottomaksi tulen edettyä jo eteistiloihin ja rakenteisiin.

Lopulta taloon jääneiden onnistui poistua tiloista kaksikerroksisen talon alakerran ikkuna rikkomalla. Tätä ennen he olivat joutuneet valmistellemaan vakavasti loukkaantuneen naishenkilön hätäkeskuksesta saamiensa ohjeiden mukaisesti sellaiseen siirtokuntoon, että saivat hänet nostetuksi ikkunasta ulos ennen pelastushenkilöstön paikalletuloa.

Paikalta autollaan paennut epäilty saatiin poliisin toimesta kiinni noin tunnin kuluttua muutaman kilometrin päässä kohdeasunnosta. Hän ei tehnyt kiinniotettaessa vastarintaa.

Vakavasti loukkantunut naishenkilö on yön kuluessa operoitu Etelä-Pohjanmaan keskussairaalassa, josta saadun tiedon mukaan hänellä ei tällä hetkellä olisi välitöntä hengenvaaraa.

Poliisi jatkaa edelleen esitutkintaa. Päätös vangitsemisesityksen tekemisestä käräjäoikeudelle on tehtävä tiistaina puoleen päivään mennessä.

JÄTÄ KOMMENTTI