Ovelat ammattirikolliset eivät jätä BMW:n omistajia ja poliisia rauhaan!

0
Autoista on anastettu vain valikoituja komponentteja mm. ratteja, airbageja ja ajotietokoneiden/navigaattoreiden näyttöjä.

Kerroimme kuukausia sitten tapauksista joissa erityisesti BMW merkkisiin autoihin kohdistuneista komponentti-varkauksista oli poliisille tullut lukuisia samantyyppisiä ilmoituksia. Tämä erityisosaamisen rikosaalto on jälleen pyyhkässyt Suomen Espoon alueella.

Poliisin mukaan viime vuoden lopun ja kuluvan alkuvuoden aikana tapahtunut kokonaisuudessaan yli 30 erityisesti BMW-merkkisiin henkilöautoihin kohdistuneita varkauksia.

Rikokset ovat tapahtuneet erillisinä muutamien päivien mittaisina sarjoina. Autoista on anastettu ratteja, airbageja ja ajotietokoneiden/navigaattoreiden näyttöjä. Rikoksia on tapahtunut marraskuusta lukien mm. Tapiolan, Laajalahden, Mankkaan ja Lippajärven alueella. Viimeisimmät yksittäiset rikokset ovat tapahtuneet kuluvan viikon aikana Lintuvaarassa. Rikosten estämiseksi ja selvittämiseksi on poliisi kohdentanut valvontaa kyseisille alueille.
ULKOMAILTA JOHDETTUA OVELAA RIKOLLISUUTTA!

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen käsityksen mukaan kyse on niin sanotusta rajat ylittävästä ulkomaisesta rikollisuudesta. Tällaisessa rikollisuudessa alkurikoksen tekijät saapuvat maahan tietyksi ajaksi, tekevät alkurikokset ja kätkevät anastetun omaisuuden, jonka jälkeen muut rikoskokonaisuuteen osalliset kuljettavat omaisuuden maasta myöhemmin pois. Omaisuus saatetaan kuljettaa myös heti teon jälkeen pois maasta.

Poliisin havaintojen mukaan laivamatkustajaliikenteessä esimerkiksi Suomen ja Viron välillä käytetään usein vääriä henkilöllisyyksiä, jolloin epäiltyjen selvittäminen esitutkinnassa on haastavaa.

– Epäillyt saattavat tehdä etukäteistiedusteluja pysäköintialueilla sopivien rikoskohteiden valitsemiseksi. Espoon alueen BMW-merkkisten henkilöautojen omistajien on hyvä tiedostaa kyseinen ilmiö. Yksittäiset BMW-merkkisten autojen omistajat ovat hankkineet jopa riistakameroita autojensa valvomiseksi, kertoo rikoskomisario Janne Saari Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos kiittää aiemmin saamistaan vihjeistä, mutta pyytää edelleen mahdollisia silminnäkijöitä ilmoittamaan aiheeseen liittyvistä havainnoista sähköpostitse vihjeet.espoo@poliisi.fi tai puhelimitse p. 0295 413 031.


 

JÄTÄ KOMMENTTI