Paalijärvi-Teerineva ”lahjoittaa” vesiosuuskuntansa kaupungille – heikkokuntoisen verkoston korjaukseen varattava 500 000 euroa

0
Vesi vanhin voitehista....(jpnews.fi)

Paalijärven–Teerinevan vesiosuuskunnan toiminta-alueeseen kuuluu noin 1000 taloutta. Vesijohtoverkostoa on 140 km. Paalijärven–Teerinevan vesiosuuskunnan osuuskuntakokous on 20.6.2017 päättänyt esittää, että vesiosuuskunnan liiketoiminta ja verkosto sekä sen omaisuus kokonaisuudessaan siirtyisivät veloituksetta Alajärven kaupungin omistukseen. Neuvotteluissa on todettu myös, että Alajärven kaupunki tulee varaamaan vesiosuuskunnan nykyisen verkoston kunnossapitoon ja korjaukseen viiden vuoden ajan 100 000 euroa/vuosi.

Runkolinjojen korjaamisen kiirellisyysjärjestys on Halla-aho – Hoisko – Levijoki -linjalla, koska vesijohtolinjaa on jouduttu korjaamaan useasti menneinä vuosina.

Muut runkovesijohdot, Halla-aho – Paalijärvi (Paalijärven koulu), Kaartunen (Ahon talolle saakka), Viinamäki – Hoisko, Pekkola, ja niiden korjaustarve ja järjestys määritellään v. 2018–2019 aikana.

Kokonaisvastuu verkoston hoidosta siirtyy Alajärven kaupungille 1.1.2018. Liiketoiminnan siirtymisen vuoksi Alajärven kaupunki on tehnyt vesilaitoksen kannattavuuslaskelman, jossa on määritelty käyttöveden uusi myyntihinta.

1000 uuden asiakkaan mukaantulolla voidaan teknisen toimen laskelmien mukaan saada veden kuutiohintaa nykyisestä halvemmaksi, mutta koko vesiosuuskunnan toiminta-alueella on pakko nostaa vastaavasti vedenjuoksutuksen perusmaksua, jotta rahoitusta verkoston kunnostukseen saadaan.


Tukkuvettä Teerinevan-Paalijärven osuuskunta on ostanut vuonna 2016 Alajärven kaupungilta 300 000 m3. Vesiosuuskunnan liikevaihto on vuoden 2016 tilinpäätöstietojen mukaan 227 336 euroa. Vesiosuuskunta laskuttaa asiakkaitaan kolme kertaa vuodessa. Mittarit on luettu vuoden lopussa ennen viimeistä tasauslaskutusta.


 

JÄTÄ KOMMENTTI