Hallitus päätti tänään yksimielisesti luopua suunnitellusta moottoripyöräverosta. Pääministeri kertoi asian tänään twiitissään, jossa vahvisti nimenomaan perussuomalaisten vaatineen moottoripyöräverosta luopumista.
– Perussuomalaiset iloitsevat, että ehdotuksemme moottoripyöräverosta luopumisesta on nyt toteutunut, toteaa Sampo Terho.
– Me emme moottoripyöräveroa ehdottaneet, mutta me torjuimme sen.
Moottoripyöräveron ohella luovutaan samalla kaavaillusta veneverosta.
– Moottoripyöräverosta luopuminen oli meille tärkeämpi kysymys kuin venevero, ja venevero voidaan meidän puolestamme unohtaa samassa paketissa, nyt kun moottoripyörävero on virallisesti ja varmuudella haudattu. Itse asiassa veneverosta luopuminen on nähdäkseni perusteltuakin, sillä useissa laskelmissa ennakoitiin, ettei veneverostakaan olisi saatu toivottua tuloa valtion kassaan, Terho jatkaa.
Sen enempää moottoripyöräverosta kuin veneverosta ei annettu hallituksen esitystä eduskunnalle.
– Sekä motoristit että veneilijät voivat nyt huokaista helpotuksesta. Nämä veroideat on nyt punnittu ja huonoiksi havaittu. Mitään ei tarvitse perua, jätetään ainoastaan huonot päätökset tekemättä. Järkevää politiikkaa emme vastusta koskaan, päättää Terho.
Aito avioliitto -aloite käsitellään kunniallisesti
Perinteistä avioliittoa puoltava kansalaisaloite viedään täysistuntoon äänestykseen juuri niin kuin kuuluukin. Kansalaisaloitteen hyväksymisen puolelle asettuivat valiokunnassa vain perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien edustajat.
Perussuomalaiset ovat erityisen huolissaan adoptiolapsien asemasta uuden avioliittolain astuessa voimaan. He olisivat halunneet lakiin kirjauksen, jonka perusteella adoptoitavan lapsen biologiset vanhemmat voisivat halutessaan ilmoittaa, toivovatko lapsen adoptiota perinteiseen äidin ja isän käsittävään perheeseen.
– Lapsella on isä ja äiti. Näin on aina ollut ja näin tulee olemaan. Me olemme lainsäätäjinä vastuussa siitä, minkälaisiin ympäristöihin ohjaamme biologisen perheensä menettäneet adoptiolapset. Perjantain äänestyksessä nähdään, kuinka paljon lapsen etu painaa maamme päättäjien vaakakupissa, sanoo vastalauseen ensimmäinen allekirjoittaja Mika Niikko (ps).
Aito avioliitto -aloitteesta on tarkoitus keskustella täysistunnossa torstaina. Äänestys on näillä näkymin perjantaina.
Perussuomalaiset olisivat halunneet mietintöön myös kirjauksen kirkkojen lain turvaamasta oikeudesta päättää vihkimiskäytännöistään.
– Pelkäämme, että uuden lain myötä kirkkoa aletaan painostaa luopumaan perinteisestä avioliittokäsityksestään. Julkisuudessa vellova keskustelu unohtaa sen tosiasian, että kirkoilla on oikeus määrätä vihkimiskäytännöistään riippumatta nyt tehtävistä lakimuutoksista. Avioliittoon liittyvä lainsäädäntö Suomessa tunnustaa kirkkojen autonomian. Tästä olisimme halunneet muistuttaa myös valiokunnan mietinnössä. Se ei sopinut sukupuolineutraalia avioliittoa kannattaville edustajille, ihmettelee lakivaliokunnan jäsen Laura Huhtasaari (ps).