PAKETTIAUTO JÄI JUNAN ALLE VAASASSA – KAKSI KUOLI

0
Kuvituskuva ei liity tapaukseen Vaasan radalla!

Päivitetty 29.4.2017 klo 12.00

Pakettiautossa matkanneet vaasalaiset mies ja nainen saivat surmansa Vaasan ja Laihian välisellä rataosuudella Päivärinteen vartioimattomassa tasoristeyksessä Höstvedellä lähellä Vaasan lentoasemaa. Hälytys onnettomuudesta tavoitti pelastusviranomaiset perjantai-iltana heti kello kahdeksan jälkeen.

Onnettomuuden syystä ei Pohjanmaan poliisilla ollut vieää tietoa ja tutkinta jatkuu. Tasoristeys, jossa onnettomuus tapahtui ei ole puomeja ja varoituvaloja.

Pakettiauto takertui kauttaaltaan pendolinon etuosaan ja raahautui junan mukana kunnes se saatiin pysähtymään. Pakettiauton mieskuljettaja ja kyydissä ollut naismatkustajat kuolivat välittömästi onnettomuuuspaikalla.

Juna oli lähtenyt matkaan Helsingistä kello 16.27 ja sen piti olla määräasemalla Vaasassa kello 20.10. Junassa oli poliisin mukaan noin 140 matkustajaa, joista kukaan ei loukkaantunut. Myös junan henkilökunta säästyi vahingoilta.

Junassa matkanneet evakuoitiin busseilla ja kuljetettiin Vaasaan. Kaikki muutkin illan aikataulunmukaiset junavuorot jouduttiin järjestämään osalta matkaa linja-autokuljetuksina. Onnettomuuspaikan raivaus ja rikkoontuneen junan siirtäminen kesti useita tunteja. Rata saatiin liikentöitävään kuntoon noin kello kahden aikaan lauantaiyönä.

Pelastustöihin oli hälytetty kymmenkunta yksikköä Vaasan seudulta.

JÄTÄ KOMMENTTI