Palokunnat | Roskien polttajalle ja nurmien kulottajalle tiedoksi

0
Maasto on nyt perinteisesti erittäin syttymisherkkää (kuvituskuva)

Jälleen ovat käsillä ne vuodenajat, kun päästään siistimään talven jäljiltä pihapiirejä ja ulkoalueita. Joillakin traditioihin kuuluvat myös roskien poltaminen ja muun muassa nurmien kulottaminen. Innostuttaessa saattavat herkästi unohtua säännöt ja ohjeistukset, joita kertaamme tässä yhden tietoomme tulleen tapauksen yhteydessä.

Pohjanmaan pelastuslaitoksen alueella Isonkyrön Valtaalassa roskien poltto eskaloitui maastopaloksi keskiviikkona iltapäivällä. Pintakuivalla pellolla oli poltettu pahvia ja muuta roskaa sillä seurauksella, että tuulen tarttuessa liekkeihin, palo alkoi levitä hallitsemattomasti ympäristöön.

Paikalla ollut henkilö teki ilmoituksen hätäkeskukseen, joka hälytti paikalle yksiköitä Isostakyröstä, Laihialta ja E-P:n pelastuslaitokselta Ylistarosta. Palo saatiin nopeasti hallintaan ja isoilta vahingoilta vältyttiin tuulen puhaltaessa poispäin rakennuksista ja pelatuslaitoksen nopean toiminnan ansiosta. Palanut alue oli noin 10×12 metriä.

Pelastuslaitokset haluvat muistuttaa seuraavaa:

1. Jätteiden polttaminen on laissa kielletty. Orgaanista ainesta, kuten puuta, saa polttaa silloin, kun ympäristöolosuhteet sen sallivat. Esimerkiksi ongelmajätteen polttaminen on ympäristörikos, josta tehdään ilmoitus myös poliisille.

2. Risujen poltosta tai kulotuksesta tulee ilmoittaa etukäteen alueen pelastuslaitokselle. Ilmoituksen voi tehdä nettisivujen kautta.

3. Polttoa on aina valvottava ja alkusammutusvälineitä tulee olla saatavilla. Alkusammutustoimenpiteet voivat hidastaa merkittävästi tulen leviämistä ja näin ollen vähentää syntyviä vahinkoja. Tarkista aina voimassa olevat varoitukset ennen polttoa!


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI