Pandat lentävät parhaillaan kohti Suomea ja Ähtäriä

0
Täältä tullaan!(jpnews.fi/arkistokuva)

Pandat Lumi ja Pyry lentävät parhaillaan Suomeen. Myös Ähtärissä kaiken pitäisi olla kunnossa. Melkoinen kiinnostus on vallannut Ähtärin ja osittain koko Suomen. Mediassa on kirjoitettu tapahtumasta ja jaettu panda-tietoutta. Huomenna pandojen saapumista juhlistaa oikea kansalaisjuhla Ähtärissä.

Pari päivää sitten Kiinasta tavoitettu Ähtärin Eläinpuiston hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola kaiken olevan kunnossa lentomatkaa varten. Vaikka lento on pitkä, pandat ovat jo harjoitelleet elämää kuljetushäkeissään. Ruokaa matkalle on riittävästi, toivottavasti se maistuu pandoille. Ähtärissä pandoja odottaa Hollannista tuotettava ruoka, ainakin siihen saakka kunnes kotimaista bambua on tarjolla.

Suomeen saavuttuaan pandat ovat kuukauden ajan sisätiloissa ja vain hoitajat pääsevät niiden luokse. Kuljetuksen Suomeen hoitaa DHL ja lento tehdään suoralla lennolla Chengdusta Helsinkiin.

 

……………………………………………………………………………..

Panda, eli bambukarhu, pandakarhu tai jättiläispanda on neljällä jalalla seistessään noin metrin korkuinen ja sen pituus on noin 1,8 metriä. Paino vaihtelee 85 – 165 kiloa. Elinikä luonnossa maksimissaan 20 vuotta ja tarhassa 30 vuotta. Tiedossa oleva panda kuoli 38 vuotiaana. Pandalla on musta-valkoinen tiheä turkki, joten se kestää kylmääkin. Käpälässä on peukalo ja viisi sormea. Panda ei nuku talviunta, sen päivät kuluvat leväten ja syöden, sen pääravintoa on bambu 99%:sesti, tarhassa sen ruokavalioon kuuluu sokeriruoho ja riisivelli. Sukukypsyyden pandat saavuttavat 4-6 vuoden iässä. Luonnossa elää noin 1600 pandaa, joista 75 % elää Sichuanin maakunnassa.

Maailman Luonnonsäätiön WWWF-tunnuksessa on panda.

J-Pnews palaa ”ähtäriläisiin” pandoihin perjantaina kuvien kanssa…..

 

 

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI