”Peltoauto” syttyi palamaan – tuli levisi ympäristön metsämaastoon Kurejoella

0
"Romuauto roihusi metsätiellä ja sytytti metsämaaston palamaan. (Kuvat: Jukka-Markus Alanen/jpnews.fi)

Kuvat ja video: Jukka Markus Alanen/J-Pnews

E-P:n pelastuslaitoksen Alajärven palokunnan sammutusyksiköt ja Kauhajärven palokunta saivat hälytyksen keskiviikkoiltana hieman ennen kello kahdeksaa Alajärven Alakylään Hietaharjulle. Hälytyksen aiheutti maastopalo, jonka savun muodostuksen ohikulkija oli havainnut. Havainto oli tehty tiettävästi myös lähistöllä lentäneestä lentokoneesta.

Alajärven palokunnan päivystävä esimies Pasi Matintupa kertoi palon aiheuttajan olleen niin sanotun ”peltoauton”, joka oli jostain tuntemattomasta syystä syttynyt palamaan. Auton roihutessa kauttaaltaan oli siitä päässyt tuli leviämään myöskin kuivaan taimikkoiseen kangasmetsään. Matintuvan arvion mukaan noin satakunta neliötä hiekkakuoppien reunoilla kasvavaa matalakasvuisa metsää ennätti palaa. Vedet riittivät kolmen auton säiliöissä, joten palo saatiin nopeasti Alajärven palokunnan toimesta hallintaan.  Samalla Kauhajärven sammutusyksikön tulo voitiin perua.

Liikenneajosta poistetun, mutta kulkukelpoisen ”romuauton” ajelu pohjavesialueella ja etenkin palamaan syttyminen metsätiellä kiinnostivat myös poliiseja, jotka olivat tulossa paikalle tilannetta vielä selvittämään.

 VIDEO 

(Video: Jukka-Markus Alanen)

  

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI