Peräänajo Ähtärissä ja ajoa päihteiden vallassa Suomenselän alueella

0

Teksti ja kuva: Jouko Siirilä/J-Pnews

Ähtärissä Pöyhösentien ja kantatie 68 risteykseen suuntasi torstaina (18.7.) puolen päivän aikaan useita poliisin ja pelastuslaitoksen tunnuksin varustettuja ajoneuvoja. Lue lisää myös muista poliisitapahtumista alueellamme.

Peräänajo sattui tiistaina noin kello yhdentoista aikaan tässä Ähtärissä Pöyhösentien ja kantatie 68 risteyksessä (Jouko Siirilä/jpnews.fi)

Noin kello yhdentoista aikaan tänään Ähtärissä tapahtuneessa liikenneonnettomuudessa oli kyseessä ”perinteinen” peräänajo, jossa kaksin matkalla ollutta henkilöä törmäsi autollaan takaapäin viisihenkisen seurueen henkilöauton perään. Onnettomuus tapahtui risteyksen tuntumassa, jossa nopeus laskee 80:sta 60:een tunnissa. Tapahtumapaikka oli Ähtärin keskustan välittömässä läheisyydessä, niin sanotun uuden sillan Virtain puoleisessa päässä. Viiden hengen ryhmä pääsi varsin pian välttämättömien selvitysten jälkeen jatkamaan pandakarhujen innoittamaa matkaa kohti eläinpuistoa. Sen sijaan kahden hengen ryhmästä toinen naishenkilö joutui rintakipuja valitellen tarkastukseen terveyskeskukseen.

 

….poimintoja Pohjanmaan poliisin ”päiväkirjasta”

Poliisi tavoitti tiistaina alkuillasta Ähtäristä yleisöilmoituksen perusteella ähtäriläisen hiukan alle 70-vuotiaan miehen, jolle suoritettu puhalluskoe osoitti törkeän rattijuopumuksen lukemia.

Kantatie 66:lla Kuortaneella kuljetti ulkomaalainen mies tiistaina keskipäivällä henkilöautoa sadan kilometrin rajoitusalueella 138 km/h. Poliisin suorittamassa testissä ilmeni positiivinen tulos huumausaineella, jonka johdosta asiaa tutkitaan sekä rattijuopumuksena että liikennerikoksena.

Kuortaneen Länsirannalla oli viikon sisällä tunkeuduttu vapaa-ajan asuntoon ja sen yhteydessä olleisiin rakennuksiin ja kohteesta oli anastettu mm. kuparia ja akkuja. Tapahtuman liittyvät havainnot voi ilmoittaa Pohjanmaan poliisilaitoksen tilannekeskukseen numeroon 0295 440 513.

Mopoilija puhalsi törkeän rattijuopumuksen lukemat Lapualla – jäi kaksi eri kertaa kiinni saman päivän aikana!

Lapualla Alangontien liikenneympyrässä ajoi tiistaina puolen päivän aikaan mopoilija liikenneympyrää väärään suuntaan ja törmäsi vastaan tulleen henkilöauton keulaan. Mopoilija kaatui mopoineen ja poistui paikalta. Poliisi oli jonkin aikaa ennen tätä tapahtumaa pysäyttänyt samaisen mopoilijan Lapualla ja tuolloin hän puhalsi poliisin alkometriin törkeän rattijuopumuksen lukemat. Tutkintatoimenpiteiden jälkeen mies oli päästetty vapaaksi ja poliisi sai tiedon miehen osallisuudesta kolariin vasta myöhemmin mutta ei enää uudelleen tavoittanut mopoilijaa. Hiukan alle viisikymppinen mies oli määrätty ajokieltoon mutta ajokielto ei estä eikä kiellä tuon ikäisen henkilön ajamista, sillä ennen vuotta 1985 syntyneet henkilöt eivät tarvitse mopolla ajoon ajokorttia.

Seinäjoelta anastettiin maanantain ja tiistain välisenä yönä Väinölänkadulta rivitalon pihasta valkoinen farmarimallinen Ford Escort, jonka rekisteritunnus on MGN-702.

…. auto on löytynyt lue alta miten ja missä!

Seinäjoelta 16.7. anastettu henkilöauto MGN-702 tavoitettiin keskiviikkona iltapäivällä Seinäjoelta Pohjan kaupunginosasta. Auton omistaja oli havainnut autonsa olevan liikenteessä ja paikalle tullut poliisi tapasi lähistöltä kaksi entuudestaan poliisin tuntemaa 90-luvun alussa olevaa miestä, jotka olivat tulossa Sammonkadulle talon pihasta. Poliisin havaitessaan toinen miehistä yritti paeta juosten. Lyhyen spurtin jälkeen poliisi sai miehen kiinni ja toinen jäikin suosiolla poliisin puhutteluun. Asian selvittelyissä toinen miehistä tunnusti ottaneensa auton käyttöönsä ja myyneensä auton sisällä ollutta omaisuutta netin kautta. Molemmat toimitettiin Seinäjoen poliisivankilaan.

…juoksemalla varas kiinni

Seinäjoen keskustassa sijaitsevan liikkeen työntekijä pysäytti poliisipartion keskiviikkona illalla ja osoitti poliiseille miehen, joka oli juuri anastanut tavaraa liikkeestä. Mies pääsi hetkeksi pakoon läheiseen pusikkoon mutta piakkoin poliisi havaitsi miehen uudelleen. Tällä kertaa mies yritti piiloutua kauppakeskukseen mutta nopeajalkainen poliisimies tavoitti hiukan alle kolmikymppisen vaasalaismiehen kauppakeskuksen pysäköintihallista. Kiinniotettaessa miehen hallusta löytyi liikkeestä anastettua tavaraa. Asian selvittelyssä ilmeni, että sama mies oli asioinut kahteen kertaan samassa kaupassa tavaroita anastellen.


 

 

 

 

 

JÄTÄ KOMMENTTI