Perhon Salamajärven kansallispuiston alueella syttyi suuri maastopalo – sijaitsee vaikeakulkuisella alueella!

0
Maavoimien NH90-helikopteri antaa Suomessa pelastusviranomaisille virka-apua. Kopterit voidaan varustaa muun muassa tulipalojen ilmasta sammuttamiseen tarvittavalla kalustolla. Vaikeakulkuisessa maastossa ja korpialueilla ne ovat tärkeimpiä "työkaluja". (jpnews.fi)

Päivitetty 24.5.2018 klo 16.30

Hälytys keskisuurelle maastopalolle Perhoon tuli tänään aamupäivällä noin kello puoli yhdentoista aikaan, mutta se muuttui suurpaloksi jo kello yhdentoista aikaan. Keski-Pohjanmaan pelastuslaitoksen Perhon palokunnan apuun hälytettiin myös naapurikuntien palokuntien sammutusyksiköitä Etelä-Pohjanmaalta ja Keski-Suomesta.

Pelastusjohdon mukaan sammutustyöt vaikeakulkuisella alueella Salamajärven kansallispuiston tuntumassa ovat saatu pelastuslaitoksen osalta suoritettua ja jatkotoimet alueella on luovutettu Metsähallituksen operoitavaksi. Saamamme tiedon mukaan tuleen syttynyt metsäinen alue on noin 16 hehtaarin kokoinen ja siitä ennätti palaa noin puolet. Palon syttymissyytä ei vielä tiedetty.

Perhojokilaakson alueen mittavia maastopaloja Kaustisella, Halsualla ja Perhossa on ollut  sammuttamassa kutsuttuna useiden tuntien ajan myös Puolustusvoimien maavoimien helikopteri miehistöineen. Helikopteri on siirtynyt jo takaisin tukikohtaansa Uttiin.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI