PERUSSUOMALAISILTA ISO JYTKY-TILIPÄIVÄ TOI MAHTAVAN POTIN!

2
Reijo Hongisto (K-Media)

(kuva: Jukka Ketonen/ jpnews.fi) Klikkaa iso kuva!

ESKO AHONEN EI UUSINUT PAIKKAANSA!

Lähes kaikki suomalaisen politiikan historiankirjat saivat monilla mittareilla uudet ennätykset ja luvut sunnuntai-iltana 17.4.2011.

Perussuomalaiset tulivat, jo toisen kerran valtakunnan äänikuninkaaksi (43 212 ääntä) nouseen Timo Soinin johdolla, vieläkin suuremmalla vyöryllä mitä kaikki gallupit olivat jo jonkin aikaa ounastelleet.
Käsittämätöntä näissä vaaleissa oli myöskin Keskusta-puolueen synkkääkin synkempi romahdus kolmen suurimman kastista selvällä pesäerolla (35 edustajapaikkaa).
Kansallinen Kokoomus- nousi  myös historiallisesti ensimmäistä kertaa eduskuntamme suurimmaksi puolueeksi ja sai siten eniten kansanedustajapaikkoja Arkadianmäelle, eli yhteensä 44 paikkaa. Vaikkakin paikkaluku väheni edelliseltä kaudelta on suurimman puolueen historiallinen titteli hatunnoston arvoinen menestystarina.
Demareiden (edustajapaikkoja 42) viimeisen viikon taktiikka puri jälleen kerran ja he jakoivat asemansa lähes samoin kannatusluvuin Perussuomalaisten kanssa (39 edustajapaikkaa).
Vihreä väri ei ollut suosituin väri tämän kevään vaaleissa, sillä virallisesti itseään Vihreäksi-puolueeksi tituleeraava, hallituksen täydennyspuolueena toiminut, keskiryhmään kuulunut Vihreät ei saanut lähellekkään kaipaamaansa äänisaalista.
Liki puolimiljoonaa kansalais ääntä siirtyi ”hetkessä” tavalla tai toisella, syystä jos toisesta, muilta puolueilta Perussuomalaisille.
Kansalaisten antamat äänet peräänkuuluttavat selkeästi muutosta nykyisenlaiseen menoon suomalaisessa yhteiskunnassa.  Suomalaisen peruskansalaisen limiitti ja sietokyky tuli tiensä päähän.
Hallituspuolueet saivat historian rajuimman vastalauseen toimistaan ja Perussuomalaisten vahva nousu ykköskastiin, ei voi olla näkymättä seuraavalla hallituskaudella

Järvi-Pohjamaa sai jälleen oman edustajan Suomen eduskuntaan

Alajärveläis-vimpeliläinen Reijo Hongisto jymäytti siinä missä koko edustamansa puolue.

Näin alajärveläinen evp. nimismies Raimo Vistabacka sai entisestä vaalipäälliköstään, vantterasta vanhemmasta konstaapelista oivan manttelinperijän.

Pitkäaikaisen kansanedustajapestinsä kuluneeseen kauteen päättänyt Vistabacka sai näin miehenkokoisen aukon paikkaajan omalta kotiseudulta.

Yllättynyt oli itse  tuleva kansanedustaja Reijo Hongistokin saamaansa äänimäärään kautta pohjanmaan.

Ensiyrittämällä eduskuntaa kilpailua ei aloiteta kolmea kuukautta ennen vaaleja eikä missään nimessä vasta sitten kun numerot on jaettu. Kova ja määrätietoinen työ ottaa aikansa, ja se onkin aloitettava jo vuosia ennen ehdokkaaksi ilmoittautumista.

Reijo Hongisto on samalla myöskin Perussuomalaisten puoluehallituksen jäsen ja Etelä-Pohjanmaan piirin varapuheenjohtaja.

Vilpittömät onnittelut uudelle järvipohojalaiselle kansanedustajalle Reijo Hongistolle! On tekojen aika!

.

Keskustan laskuveden mukana huuhtoutui myös, kahden kauden kokemuksen omannut järvipohjalaisedustaja Esko Ahonen. Ahonen jäi jälleen niukasti ulos äänimäärällä, jolla monen puolueen edustajat pääsivät läpi.

Kurikan Juha Mieto ja Ilmajoen Paula Sihto eivät myöskään uusineet enää paikkaansa eduskunnassa.

Kokoomuksen kortesjärveläinen  Janne Sankelo pääsi vihdoin läpi ja otti samalla Kauhavan seudulta eduskuntapaikansa jättäneen Petri Salon paikan uudessa eduskunnassa.

Tässä ovat Vaasan vaalipiiristä eduskuntaan nouseet entiset ja uudet ehdokkaat:

Keskustalta ja RKP:ltä kummaltakain neljä (4) edustajaa
Keskusta
Tuomo Puumala, Lasse Hautala, Mikko Savola ja Mika Lintilä.

RKP

Anna-Maja Henriksson, Ulla-Maj Wideroos, Mats Nylund ja Lars Erik Gästgivars.


Kokoomukselta ja Perussuomalaisilta kummaltakin kolme (3) edustajaa
Kokoomus

Paula Risikko, Janne Sankelo ja Markku Mäntymaa

Perussuomalaiset
Vesa-Matti Saarakkala, Reijo Hongisto ja Maria Tolppanen.
SDP:ltä kaksi(2) edustajaa
Jutta Urpilainen ja Miapetra Kumpula-Natri.
Kristillisdemokraateilta yksi (1) edustaja
Peter Östman.
Varalla ovat Harry Wallin (sd.), Esko Ahonen (kesk.), Harri Leppälä (ps.), Mikael Gäld (r.) ja Kari Korhonen (kd.) ja Petri Pihlajaniemi (kok.)

Äänestysvilkkaus nousi yli 70,4 prosenttiin, joka on 2,5 prosenttiyksikköä edellisiä eduskuntavaaleja enemmän.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

2 KOMMENTTIA

  1. Väärin meni. Järviseutu tarvitsee joka tapauksessa henkilön, jolla on suhteita eri valtakunnallisiin järjestöihin. Kaikki kunnia Hongistolle, mutta häneltä menee ensimmäinen kausi asioiden oppimiseen ja suhteiden luomiseen eri päättäjiin. Esko Ahosta ei voi syyttää Keskustan tappiosta Etelä-Pohjanmaalla. Hän ei ollut ministeri, minkään lautakunnan puheenjohtaja eduskunnassa, eikä eduskunnan alajaoston puheenjohtaja. Hän ei kuulunut puolueen ministeriryhmän sisäpiiriin tiedottajiin, joka tiesi tai olisi pitänyt tietää asioista. Keskustapuolueen E-P:n piirin kannalta oli suoranainen virhe hyväksyä Jarmo Korhosen ehdokkuutta. Hän oli ristiriitoja herättävä persoona, joka joutui luopumaan puoluesihteerin tehtävistä kohun jälkeen. Korhonen on jo ilmoittanut julkisuudessa, että hänen uransa poliitikkona on ohi. Puolueen opposition lepyttämiseksi ja äänten kanavoimiseksi ei jatkossa tarvita tällaista menettelyä. Tulevaa Suomen hallitusta arvioidaan yleisesti varsin lyhytikäiseksi mm. Mika Lintilä on todennut Keskipohjanmaa lehdessä 18.4 2011, että ennenaikaiset uudet vaalit voivat olla lähellä. Samaa on sanonut tutkija Tuomo Martiikainen julkisuudessa. Hankalat ajat tarvitsevat vastuullisia päättäjiä, eikä taipumattomista ja perustiedoiltaan heikoista perussuomalaisista ole siihen.

JÄTÄ KOMMENTTI