Perustusurakoitsija laajentaa betonielementtien valmistukseen: Perustava ostaa betonielementtitehtaan Lammilta

0
Toimitusjohtajat Pasi Ahonen Lammin Asennustaito Oy:sta ja Markku Nenonen Perustava Oy:sta puristivat kättä syntyneen kaupan merkiksi.

Suomen suurin betoniperustusten suunnitteluun ja urakointiin erikoistunut yritys Perustava Oy on ostanut enemmistön hämeenlinnalaisen Lammin Asennustaito Oy:n osakekannasta. Ostettavan yhtiön nykyinen yrittäjä Pasi Ahonen jatkaa betonielementtejä ja betonirunkoisia teollisuushalleja valmistavan sekä niitä asentavan yhtiön toimitusjohtajana.

– Rakentaminen tiivistyy ja nopeutuu. Paikallavalu on ylivoimaisesti kilpailukykyisin perustusvaihtoehto suurimmassa osassa kohteita, mutta viime vuosina tontit ovat muuttuneet selkeästi haastavammiksi. Yhä enemmän rakennetaan mm. pientaloja jyrkkiin rinteisiin; pienellä pohjalla ja kahteen tai kolmeen kerrokseen. Näillä tonteilla kellarikerros on tehokkainta ja turvallisinta toteuttaa betonielementeillä. Suuremman kokoluokan rakentamisessa elementtiperustus nopeuttaa työmaavaihetta. Oma elementtituotanto on vastaus kasvavaan kysyntään ja se tukee Perustavan strategiaa palvella rakentajia suhdanteista riippumatta luotettavana kumppanina, kertoo Perustava Oy:n soinilaistaustainen toimitusjohtaja Markku Nenonen.

– Laadukas elementtituotanto yhdistettynä Perustavan optimoituun rakennesuunnitteluun ja tehokkaaseen asennustoimintaan mahdollistaa asiakkaillemme merkittäviä etuja, kun hankkeita saadaan nykyistä nopeammin käyntiin. Yhdistämällä osaamisemme voimme löytää myös uusia tapoja toteuttaa perustuksia tai runkoja. Yritysjärjestelyn yhteydessä käynnistämme laajennusinvestoinnin, joka kasvattaa tuotantokapasiteettia merkittävästi. Lammi sijaitsee logistisesti hyvällä paikalla kahden päämarkkina-alueen välissä, joten tänne kannattaa investoida, arvioi alalta 23 vuoden kokemuksella Pasi Ahonen.

Yrityskaupassa syntyneen konsernin liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa. Yhtiöiden palveluksessa työskentelee noin 150 henkilöä ja näistä kolmisenkymmentä Lammilla.

……………………………………………….

Perustava Oy toimii koko Suomessa ja sillä on myös Seinäjoella tuotannon toimipiste sekä suunnittelutoimisto. Yhteensä Pohjanmaalla työskentelee noin 20 henkilöä. Alajärvelle Perustava Oy on viimeksi toteuttanut Saltexin kanssa yhteistyössä muun muassa uuden ylipainehallin perustukset. Lukuisia perustuskohteita yhtiöllä on myös Soinissa. Perustava Oy tekee yhteistyötä mm. Leppäsen Sementtivalimon kanssa.


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI