Pihlajalinna Terveys tiedottaa

0

Hengitystietulehdukset ovat alkusyksystä lisääntyneet, Ähtärin ja Kuortaneen terveysasemilla on jo lisätty näytteenoton kapasiteettia

Ähtärin terveysasemalla on aloitettu koronanäytteenotto drive-in testauspisteellä, näytteitä otetaan ma-to klo 11.30-13.00 välillä. Testauspiste sijaitsee Ähtärin terveysaseman takapihan sairaalan päädyssä, osoitteessa Sairaalantie 4. Terveysaseman normaali käyntiosoitehan on Koulutie 14 eli tämä näytteenottopiste sijaitsee Ähtärin terveysaseman takapihalla. Ajoreitti Ähtärintieltä Sairaalantielle ja tien loppuun terveysaseman takapihalle.

Ähtäri drive in
Ähtärin terveysasema

Kuortaneen terveysaseman drive-in testauspiste sijaitsee terveysaseman sivu-/takaovella eli Laksontien puolella, ei terveysaseman etupihalla/parkkipaikalla. Näytteenotto toimii parina päivänä viikossa. Testauspisteessä ei ole erillistä paikoitusaluetta, joten tule näytteenottoon vasta omalla ajanvarausajallasi. Jos tulet kävellen tai pyörällä, jää odottamaan näytteenottajaa testauspaikalle, älä tule sisälle terveysasemalle.

Kuortane drive in
Kuortaneen terveysasema

Näytteenotto tapahtuu ulkona, joten asiakkaan tulee olla tietoinen, että hänet voidaan nähdä ja tunnistaa näytteenotossa.

Molemmat drive-in testauspisteet toimivat ajanvarauksella, ja näytteenottoa varten tarvitaan lähete. Pyydämme asiakkaita olemaan aina yhteydessä ajanvaraukseen joko puhelimitse (06 2525 7612) tai Pihlajalinna-terveyssovelluksen kautta. Asiakas saa puhelimessa tai terveyssovelluksessa näytteenottoajan sekä ohjeet näytteenottoon saapumisesta.

Hoitaja ottaa näytteen ohuella tikulla nenänielusta potilaan istuessa autossa. Testitulos valmistuu 1−2 päivässä.

Alavuden pääterveysaseman drive-in näytteenotto tapahtuu edelleen terveysaseman etupihalla.

Koko alueen infektiovastaanotto jatkaa toimintaansa entisessä paikassa eli Alavuden pääterveysaseman hengitystieinfektiopolilla. Siellä voidaan tutkia niitä hengitystieoireista kärsiviä potilaita, jotka tarvitsevat tarkempia tutkimuksia. Hoitaja ohjeistaa puhelimitse saapumisesta infektiovastaanotolle.

Kehotamme edelleen potilaita saapumaan kiireettömille vastaanotoille vain terveinä ja olemaan puhelimitse yhteydessä, jos on esimerkiksi lieviäkin flunssaoireita. Potilaan asia voidaan hoitaa tällöin etäkanavissa, puhelimitse tai videovastaanotolla tai tarvittaessa aikaa siirretään eteenpäin.

Terveyskeskuksessa asioivia pyydämme huomioimaan turvavälit ja noudattamaan edelleen hyvää käsi- ja yskimishygieniaa tartuntariskin minimoimiseksi.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI