Pohjanmaan poliisi ja Tulli paljastivat rikollisryhmän organisoiman Subutex- ja kannabiskaupan

0
Subutex tabletteja

Subutex tabletteja
Pohjanmaan poliisilaitos ja Tulli ovat yhdessä paljastaneet sarjan törkeitä huumausainerikoksia, jotka koskevat huumausaineiden salakuljetusta Suomeen, niiden hankintaa Suomessa ja välittämistä Pohjanmaan alueella. Rikosten tutkinnassa olivat Tullin rikostorjunnan ja Pohjanmaan poliisilaitoksen lisäksi mukana Itä-Uudenmaan ja Pirkanmaan poliisilaitokset.

Esitutkinnan perusteella epäillään rikollisryhmän salakuljettaneen Suomeen viime vuonna yli 3 000 Subutex–tablettia sekä hankkineen välitettäväksi ekstaasitabletteja ja useita kiloja kannabista eri muodoissa. Esitutkinnan yhteydessä salakuljetukseen käytetyistä ajoneuvoista takavarikoitiin yli tuhat Subutex–tablettia.

Rikollisryhmään kuuluvilla henkilöillä on ollut omat tehtävät muun muassa huumausaineiden maahantuonnissa, kuljettamisessa tai välittämisessä Suomessa. Päätoimijaksi arvioidun miehen epäillään rahoittaneen ja järjestelleen huumausaineiden hankinnat sekä osallistuneen salakuljetuksiin ja välittämiseen. Lähes kaikki osalliseksi epäillyt henkilöt ovat jo aikaisemmin osallistuneet samankaltaisiin tekoihin.

Päätekijäksi epäilty henkilö tavoitettiin esitutkintaan ulkomailta kansainvälisen viranomaisyhteistyön mahdollistaman eurooppalaisen pidätysmääräyksen avulla.

Subutex-tabletteja välitettiin keskimäärin 60 euron kappalehinnalla, joten epäiltyjen rikosten tuottama hyöty on pelkästään tältä osin yli 100 000 euroa.

Rikossarjan syyteharkinnasta vastaa Pohjanmaan syyttäjänvirasto, ja mahdolliset syytteet käsitellään Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Liitetiedostoissa poliisin kuvia Subutex-tabletteista, jotka esitutkinnan aikana on takavarikoitu.

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI