Pohjanmaan sairaanhoitopiiri | Koronakoordinaatioryhmä tiedottaa

0
Vaasan keskussairaala

Tilanne edelleen vakava, pikatestausta vahvistetaan.

Pikatestausta vahvistetaan

Pohjanmaan koronakoordinaatiotyöryhmä kokoontui perjantaina ylimääräiseen kokoukseen tarkastelemaan alueen tilannekuvaa ja suositusten ja rajoitusten riittävyyttä sekä purevuutta. Myös Avilta oli pyydetty kuluneella viikolla arviota toimenpiteistä. Perjantaina uusia suosituksia ei annettu, koska alueella on jo käytössä vahvat suositukset. Valtakunnan tasolta saadaan ensiviikolla mahdollisesti lisää työkaluja tartunnanehkäisyyn tartuntatautilain päivityksen myötä. Parannusta sen sijaan haetaan sillä, että Pohjanmaan alueella laboratoriossa pystyttäisiin lisäämään pikatestien määrää nykyisestä. Valmistelu on käynnistynyt FIMLABIssa.

Tilanne pysynyt vakavana

Kuluneen seitsemän vuorokauden aikana Pohjanmaalla on todettu 139 uutta koronavirustartuntaa, sekvensoinnista on löytynyt kaksi uutta brittivarianttia virusmuunnosta. Testejä on otettu keskimäärin n. 420 päivää kohden. Uusia positiivisia ilmenee keskimäärin 18 päivässä. Valtaosa positiivisista näytteistä on jo väestöpohjaan perustuen Vaasasta, mutta virustartuntoja on tasaisesti koko alueelta.

Väestölle ja kunnille kehuja nopeasta reagoinnista altistustapauksissa

Marina Kinnunen

– Haluamme kiittää väestöä siitä, että valtaosa on jaksanut noudattaa suosituksia ja ohjeita viruksen leviämisen estämiseksi. Koulualtistuksissa kunnat ovat reagoineet välittömästi ja luokkia ja koko kouluja on tarvittaessa siirretty etäopetukseen nopeilla ratkaisuilla.

Koska kunnat ovat reagoineet erinomaisesti, ei tarvetta laajempiin etäkoulusuosituksiin ole vaan jatkamme tällä valitulla linjalla, sanoo Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnunen.

Harrastustoiminnasta koronakoordinaatioryhmä korostaa edelleen, että yli 20 vuotiaiden sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminta on suositeltu keskeytettäväksi.

Pohjanmaan koronakoordinaatiotyöryhmän suositus on, että yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei järjestetä. Myös kasvomaski- ja etätyösuositus sekä vähintään kahden metrin suojaetäisyys ovat yhä voimassa 31.3.2021 saakka.

Pohjanmaan koronatilanteen tunnusluvut kootusti

Epidemian vaihe: leviämisvaihe

Koronavirustartuntojen määrä yhteensä: 1807 (perjantaina 12.2.)

Alueellinen ilmaantuvuus (14 vrk): 128 (perjantai 12.2.)

Positiivisten näytteiden osuus (viimeisin viikko, keskiarvo): 6,28% (torstai 11.2.)


 

JÄTÄ KOMMENTTI