POLIISI ETSII | Vanhukset alaikäisten poikien rikoksenteko kohteina Seinäjoella!

0

Seinäjoella marraskuun aikana on tapahtunut poikkeuksellinen omaisuusrikossarja, joka on kohdistunut vanhuksiin. Asianomistajilta saatujen tietojen perusteella tekijät ovat olleet kaksi pyörillä liikkunutta nuorta noin 15-vuotiasta poikaa. Nurmossa 90-vuotiasta kohti pojat käyttivät väkivaltaa.

Marraskuun 13. päivän jälkeen Seinäjoen keskustan alueella on kello 09.00 – 14.00 välisenä aikana arkipäivisin siepattu vanhuksilta laukkuja ja muuta omaisuutta. Teot on tehty pääasiassa yllättäen sieppaamalla yksin liikkeellä olleelta vanhukselta näiden mukana olleita laukkuja tai muuta omaisuutta.

Pohjanmaan poliisin tiedossa olevia tekoja on ollut 2.12.2014 mennessä kaikkiaan 9.

Tapahtumia tutkitaan kavalluksina, varkauksina ja näpistyksinä. Anastetun omaisuuden arvo on ollut vähäistä. Asianomistajilta saatujen tietojen perusteella tekijät ovat olleet kaksi pyörillä liikkunutta nuorta noin 15-vuotiasta normaalivartaloista poikaa. Yhdessä tapauksessa asianomistajalla on havainto kolmesta pyörällä liikkuneesta tekijästä. Nämäkin tekijät ovat olleet 15-vuotiaita poikia.

Nurmossa kohteena 90-vuotias vanhus

Joulukuun 3. päivänä kello 12.00 aikoihin Seinäjoen Nurmossa Tuomaantiellä rivitalon pihassa anastettiin 90-vuotiaalta rollaattorilla liikkuneelta naiselta laukku ja lompakko. Teon yhteydessä nainen työnnettiin maahan ja hän loukkaantui jossain määrin. Tapahtuman jälkeen uhri oli jonkin aikaa tajuttoman eikä päässyt omin avuin ylös. Paikalle tullut sivulliset naapurit auttoivat häntä ja soittivat paikalle poliisin. Uhrin kertomuksen mukaan tekijät olivat kaksi pyörillä liikkunutta nuorta poikaa. Tekijät saivat saaliikseen jonkin verran käteistä rahaa. Poliisi tutkii tekoa ryöstönä koska anastusrikoksen teon yhteydessä on käytetty väkivaltaa.

Poliisi pyytää havaintoja tekoihin liittyen.

Myös niitä asianomistajia, jotka eivät ole rikosilmoitusta tehneet, pyydetään ilmoittautumaan poliisille. Poliisi vetoaa myös Seinäjoen alueen nuoriin tietojen saamiseksi, jotta tekijät saataisiin kiinni!

Tiedot ja vihjeet voi soittaa kaikkina vuorokauden aikoina Pohjanmaan poliisilaitoksen tilannekeskukseen numeroon 0295 440513.

JÄTÄ KOMMENTTI