Poliisi huolestunut – Kauppojen Yö-tapahtumasta muodostumassa humalaisten lasten yö

0

Tulevana perjantai-iltana Ylivieskassa vietetään jo perinteeksi muodostunutta Kauppojen Yötä. Poliisi on lähinnä viime vuoden tapahtuman yhteydessä tehnyt havainnon, että yöstä on vaarassa muodostua alaikäisille nuorille tapahtuma, jossa alkoholinkäytöllä on merkittävä rooli.

Oulun poliisi halua tässä yhteydessä muistuttaa vanhempien vastuusta, kun nuoret lähtevät iltaisin liikkeelle. Tapahtuma sinänsä on erinomainen, mutta nyt olisi tarpeen pyrkiä kitkemään siitä näitä lieveilmiöitä. Poliisi haluaa vanhempien olevan tietoisia, mitä todellisuudessa voi tapahtua, kun nuoret kokoontuvat Kauppojen Yöhön.

Ylivieskan nuorisotoimi kehottaa vanhempia ohjaamaan nuoria kokoontumaan päihteettömiin tiloihin nuorisotalo Sputnikiin, joka on avoinna kello 23 saakka. Lisäksi toinen päihteetön tila on Juurikoskenkadulla sijaitseva Ohjaamo, joka on avoinna kello 22 saakka.

Viime vuonna vastaavana yönä oli poliisipartioilla erittäin paljon humalaisten nuorten aiheuttamia tehtäviä kuten tappeluita. Poliisin havaintojen mukaan nuorisoa kokoontuu Ylivieskaan paljon myös lähikunnista. Poliisitoiminnan näkökulmasta yö oli Ylivieskassa rauhattomin koko vuonna. Tapahtumahan loppuu puolen yön aikaan ja lasten olisi syytä olla siihen aikaan kotona.


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI