POLIISI | Jäällä liikkuessa on noudatettava äärimmäistä varovaisuutta – Vältä riskejä talvilomaliikenteessä

0
Moottorikelkka ajoi tässä petolliseen railoon ja päätyi sulaan veteen Oulunjärven jäällä sattuneessa onnettomuudessa (Poliisi)

Talvilomakausi on parhaillaan ja jääpeitteiset vesistöt houkuttelevat moottorikelkkailijoita, hiihtäjiä, luistelijoita, pilkkijöitä ja muitakin liikkeelle. Oulun poliisi kehottaa noudattamaan nyt erityistä varovaisuutta, koska virtapaikkoja ja sulia kohtia on paljon. Jään paksuus saattaa vaihdella paljonkin ja railoja noussut yllättäviin paikkoihin.

Oulujärvellä tapahtui vajaa viikko sitten onnettomuus, jossa kelkkailija oli ajanut railoon. Poliisi sai hälytyksen paikalle ja mies jouduttiin toimittamaan lääkintähelikopterilla sairaalahoitoon. Jääalueella havaittiin olevan useita vaarallisia railoja.

Lisäksi Oulun poliisi muistuttaa, että moottorikelkoilla saa luvallisesti ajaa omalla maalla, merkityillä moottorikelkkareiteillä ja merkityillä moottorikelkkaurilla, jääpeitteisillä vesialueilla sekä maastossa maanomistajan luvalla.

Pelastus- ja lääkintähelikopterit ovat korvaamaton tuki maasto-onnettomuustilanteissa (Poliisi)

Vältä riskejä hiihtolomaliikenteessä – sovita ajaminen kelin mukaan

Nyt viikonloppunakin on tiedossa vilkasta meno- ja paluuliikennettä muun muassa Oulun poliisilaitoksen alueen pohjoiseen suuntautuvilla pääteillä, kun keskisuomalaiset palaavat pohjoisen hiihtokeskuksista ja uudet lomalaiset puolestaan siirtyvät sinne. Yhtä tärkeää on päästä turvallisesti perille lomakohteeseen kuin myös takaisin kotiin.

Oulun poliisilaitoksen partiot ovat mukana liikenteessä ja valvovat näkyvästi. Erityisesti valvotaan ajotapaa sekä nopeuksia.

– Tavoitteenamme on ennalta estää onnettomuuksia ja turvata autoilijoiden sujuva pääsy lomanviettopaikkoihin. Suuntaamme näkyvää nopeus- ja ajotapavalvontaa etenkin niille tieosuuksille, joilla liikennemäärät ovat suuria, kertoo ylikomisario Jyrki Kivirinta.

Oulun poliisi muistuttaa, että sujuvaan lomamatkaan on varattava riittävästi aikaa. Matkan aikana on erityisesti tarpeen varautua siihen, että keliolosuhteet voivat vaihdella huomattavastikin. Liikenteen ollessa vilkkaimmillaan korostuu turvavälien merkitys, etenkin huonoissa keliolosuhteissa ajonopeudet on pidettävä alhaisina ja turvavälit riittävän pitkinä. Taukoja on myös muistettava pitää. Ajonopeus tulee aina sovittaa vallitseviin olosuhteisiin, keliin ja kuljettajan ajotaitoon nähden.


 

JÄTÄ KOMMENTTI