POLIISI | Liian suuri tilannenopeus liukkaalla tiellä johti miehen kuolemaan Virroilla

0

Päivitetty 15.2.2019 (Virtain poliisin tarkennetuilla tiedoilla)

Virroilla tiistai-iltapäivällä kello puoli kolmen aikaan valtatiellä 23 Palolammintiellä tapahtuneessa onnettomuudessa kuollut oli 40-luvulla syntynyt kihniöläinen mieshenkilö. Toisena osallisena vastaantulleessa kolariautossa oli 50-luvulla syntynyt virtolainen nainen, joka loukkaantui onnettomuudessa.

 

Sisä-Suomen poliisin mukaan menehtynyt mies oli yksin kuljettamassaan autossa, joka oli liikennekäytöstä poistettu. Naisen vammat vaativat sairaalahoitoa, mutta eivät alkutietojen mukaan ole kuitenkaan hengenvaaralliset. Nainen oli myös yksin kuljettamassaan autossa.

Kolarin syyksi epäillään liian suurta tilannenopeutta. Kihniöläisen mieshenkilön kuljettama auto on osunut vastaan tulleen ajoneuvon keulaan vasen kylki edellä. Poliisin tutkinnassa jäisestä tiestä löydettiin myös ajoneuvon liukumajälkiä ennen törmäyskohtaa.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen Virtain poliisiasemalta ylikonstaapeli Matti Vigrén kertoi valtatien 23 liikenneonnettomuudesta seuraavaa:
– Palolammintiellä sattui kahden henkilöauton yhteentörmäys, jossa kuoli Kihniön suunnasta kohti Virtoja ajaneen henkilöauton kuljettaja. Kihniön suunnasta tullut henkilöauto joutui toistaiseksi tuntemattomasta syystä jäisellä tiellä loivasti oikealle kaartuvassa ja alamäessä olevassa mutkassa sivuluisuun ja luisui vasen kylki edellä vastaantulijoiden kaistalle ja Virtain suunnasta kohti Kihniötä ajaneen auton nokkaan.

– Surmansa saanut oli iäkäs mieshenkilö. Törmäys oli niin voimakas, että todennäköisesti mies sai surmansa välittömästi. Liikenne valtatiellä oli poikki usean tunnin ajan pelastustoimien, tutkinnallisten toimien ja tien raivaamisen vuoksi. Toisen auton kuljettaja vietiin TAYSiin hoidettavaksi. Ensitietojen perusteella hänen vammansa eivät olleet hengenvaarallisia.

Asiaa tutkitaan Sisä-Suomen piirin Virtain poliisin toimesta liikenneturvallisuuden vaarantamisena, eikä asiasta tiedoteta enempää.


Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI