Poliisi löysi etsimänsä kommandopipoa käyttäneen henkilön – 11-vuoden takainen Kauhajoen koulusurma nousi jälleen esiin!

0
Poliisilla vaarallisen surmaajan kiinniotto tänään Kuopiossa. (Arkistokuva)

Pohjanmaan poliisi sai tiedon Kauhajoen keskustassa puolenpäivän aikaan, mustissa vaatteissa ja kommandopipossa liikkuvasta epäilyttävästä henkilöstä. Alustavien tietojen mukaan epäilty henkilö oli mahdollisesti aseistautunut. Koska yhteyttä samanaikaisesti Kuopiossa tapahtuneeseen tapaukseen ei voitu sulkea pois, poliisi lähti paikalle usean partion voimin selvittämään tapahtunutta ja tavoittamaan henkilöä. Alueen koulut pitivät ovensa lukittuna iltapäivän ajan.

Poliisi tavoitti etsimänsä henkilön iltapäivällä. Henkilöllä on ollut mukanaan esine, joka on kauempaa katsottuna voinut muistuttaa asetta. Poliisin tehtävä Kauhajoella päättyi noin kello kolmen aikaan iltapäivällä Missään vaiheessa ei ole mitään uhkauksia esitetty eikä poliisi epäile rikosta.

 

 23.9.2008 KAUHAJOKI 

Lähes samaan vuodenaikaan reilu yksitoista vuotta sitten tapahtui järkyttävä massamurha Etelä-Pohjanmaalla Kauhajoella, jossa ammuskelussa kuoli kymmenen Seinäjoen ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijaa ja heidän opettajansa.

22- vuotias ampuja Matti Kalevi Saari surmasi tekojensa päätteeksi itsensä.

Suomen historian kolmas kouluammuskelu havahdutti myös päättäjiä ja viranomaisia.

Kauhajoen tragedia vauhditti esimerkiksi aselain tiukennuksia, ja poliisi sai pysyviä määrärahoja viharikosten valvontaan verkossa. Myös kouluväkivaltaan on kiinnitetty aiempaa enemmän huomiota.

 1.10.2019 KUOPIO 

Hätäkeskus sai ilmoituksen epäillystä puukotuksesta tänään (1.10.2019) puolen päivän aikaan (klo 12.29) Kauppakeskus Hermannissa, Leväsellä, Savon ammattiopiston tiloissa, Kuopiossa.

Itä-Suomen poliisi sai epäillyn tekijän nopeasti kiinni (klo 12.37). Kiinnioton yhteydessä poliisi joutui käyttämään myös ampuma-asetta. Epäilty loukkaantui kiinnioton yhteydessä vakavasti ja on hoidettavana Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Tekijää epäillään murhasta sekä muista useista väkivaltarikoksista sekä niiden yrityksistä. Rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä. Epäilty on ennakkotiedon mukaan syntyperäinen Suomen kansalainen. Epäillyllä oli hallussaan sekä terä- että ampuma-ase.

Poliisi vahvistaa, että tapahtuneen yhteydessä on menehtynyt yksi henkilö ja loukkaantuneita on kymmenen. Lisäksi yksi loukkaantuneista on poliisi jonka vammat ovat alustavan tiedon mukaan lievät.

Poliisi eristi alueen ja evakuoi sisällä olleet henkilöt. Poliisi jatkaa edelleen tilojen tarkistamista. Tekninen tutkinta tapahtumapaikalla on myös aloitettu.

Poliisin ensisijaisena tiedotuskanavana toimii Itä-Suomen poliisin Twitter-tili @poliisiIS

Tutkintavastuu on siirretty Keskusrikospoliisille.

Uhrien omaiset ja läheiset voivat olla yhteydessä Kuopion yliopistolliseen sairaalaan puh. (017) 172 000 klo 20 asti.

Sosiaalipäivystys 24/7 puh. (044) 718 3930. 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI