Poliisi otti kiinni Korsnäsin autopommista epäillyn miehen

0
Pohjanmaan poliisi suoritti suuren operaation aamulla Korsnäsissä tapahtuneen auton räjäytyksen tekijän selvittämiseksi ja kiinni saamiseksi.

Torstaina aamulla vähän ennen kello puoli yhdeksää räjähti Korsnäsin keskustassa rivitalon autokatoksessa autossa ollut räjähde. Auto vaurioitui räjähdyksessä pahoin. Auton välittömässä läheisyydessä oli tapahtuma-aikaan auton omistaja, vuonna 1957 syntynyt nainen, joka asuu kiinteistön rivitalossa.

Nainen loukkaantui räjähdyksessä vakavasti ja siirrettiin Vaasan keskussairaalaan. Lääkäriltä iltapäivällä saadun tiedon mukaan uhrilla ei ole välitöntä hengenvaaraa ja hänen tilansa on toistaiseksi vakaa. Naisen saamat vammat ovat kuitenkin vakavia ja ne tulevat vaatimaan pitkäaikaista hoitoa.

Poliisi otti Vaasan rannikon saaresta mökkikiinteistöltä läheltä Sundomia kiinni Vaasassa yksin asuvan 1955 syntyneen miehen. Kiinniotossa mies ei tehnyt vastarintaa. Miehen kuulustelut aloitetaan pikimmiten. Räjäytyksessä vaurioitunut henkilöauto kuljetettiin Vaasan poliisitalolle teknisiin tutkimuksiin. Räjäytyksessä käytetyn aineen laatu ei vielä ole poliisin tiedossa. Tapahtumapaikan tutkinta jatkuu.

Räjähdyksen uhriksi joutunut nainen ja teosta epäilty mies olivat tuttuja keskenään. Teon motiivia selvitetään. Tapausta tutkitaan murhan yrityksenä. Miestä vaaditaan vangittavaksi ensi viikon maanantaina Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI