Poliisi tavoitti rattijuoppoja liikenteestä Perhonjokilaaksossa

0
Poliisi napsi useita enemmän ja vähemmän humalaista kuskia Veteli-Kaustinen alueella

Poliisipartio löysi Kaustisella huoltoaseman pihalta henkilöauton, jonka epäämäräisestä ajotyylistä Vetelistä Kaustisen suuntaan oli hetkeä aikaisemmin tehty ilmoitus

Auton 63-vuotias kuljettaja puhallutettiin, jolloin poliisin alkometriin nousi 0,73 promillea osoittavat lukemat. Satakunnasta kotoisin olevaa miestä epäillään rattijuopumuksesta.

Sunnuntaina aamuyöllä ennen kolmea veteliläinen 45-vuotias mies puhalsi alkometriin 0,99 promillen lukemat Vetelin keskustassa. Henkilöauton kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Aamulla puoli seitsemän aikaan poliisipartio puhallutti Kaustisella Toholammintiellä paikkakuntalaisen 54-vuotiaan mieskuljettajan. Alkometrin viisari värähti 1,5 promillea.

Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen.

Rattijuoppojen määrä Suomen liikenteessä  on käsittämättömän suuri!

On ollut  järkyttävää seurata viimeaikojen poliisien tekemiä pidätyksiä ja selvityksiä vakavista onnettomuuksista, joissa on ollut osallisena humalainen kuljettaja.

Tuntuu jopa siltä, että suurin osa liikenteessä liikkuvista ajavat pienemmässä tai isommassa hiprakassa. Useimmiten kulkuvälineenä on henkilöauto, mutta mopojen ja erityisesti mopoautojen lisääntyminen on silmin nähden huolestuttava ilmiö.  Rattijuopolle kyllä tuntuu kelpaavan mikä tahansa  muukin moottorivoimalla liikkuva ajopeli.

Kehitys on erityisen vaarallinen ja siihen pitäisikin puuttua ajoissa ja kovalla kädellä!

Jo senkin takia, koska todellinen totuus ulkona liikenteessä on käytännössä paljon suurempi, sillä ei poliisikaan ehdi kaikkia tapauksia tavoittaa

Toinen selkeästi huolestuttava ilmiö ovat suuritehoiset, reilusti yli 200 km/h liikkuvat, moottoripyörät.

Tuntuu että joka toinen niistä on väärällä omistajalla väärissä käsissä, sillä kiusaus suuriin ylinopeuksiin tehokkaalla kulkupelillä on vain yksinkertaisesti liian suuri. Kuskien itsekontrolli ei ole hallinnassa.

Onnettomuuksia kaksipyöräisille on sattunut jo lukuisia, liikenne rikkomuksia sitäkin enemmän, vaikka kunnollisia ajokelejä on takana vasta muutama viikko.

JÄTÄ KOMMENTTI