Poliisikoira jäljesti nakkipalkinnolla autorosvon Kokkolassa

0
Poliisikoirilla on tarkat haju- ja kuuloaistit ja niitä on koulutettu ansiokkaasti eri tyyppisiin tehtäviin. (Arkistokuva)

Tänään maanantaiaamuna (27.5.) noin kello puoli seitsemän aikaan Pohjanmaan poliisin tehtävälistalle tuli Kannuksesta alkanut moottorikulkuneuvon käyttövarkaus. Asuntoauton omistaja oli ilmoittanut hätäkeskukseen, että heidän asuntoautoaan varastetaan parhaillaan Kannuksessa.

Poliisipartio suuntasi kohti Kannusta, jolloin toista partioautoa vastaan ajoi Riipan kohdilla kyseinen tuntomerkit omaava auto. Poliisin partioauto kääntyi auton perään ja seurasi sitä kohti Kälviän kesustaa. Sieltä auto jatkoi kohti Lahnakoskea ja valtatietä 13. Mukaan kutsuttu toinen partioauto tuli puolestaan asuntoauto avastaan valtatiellä, jossa se Lahnakoskentien risteyksessä kääntyi vasta anastetun asuntoauton perään kohti Kokkolaa. Seuraavaksi asuntoauto kääntyi kohti Sokojaa ja noin kilometri  ennen Storkohmon kaatopaikkaa karkulainen suistui ojaan. Poliisia paennut ja asuntoauton anastanut mies pinkaisi juoksujalkaa metsään.

Tässä vaiheessa myös kutsun ”jahtiin” saanut poliisin koirapartio liittyi tehtävään. Koirapartio tarkasti asuntoauton poliisikoiralla, sen jälkeen partio lähti koiran kanssa jäljestämään epäiltyä. 15 minuuttia jäljestämisen jälkeen koirapartio teki havainnon kohdehenkilöstä. Mies lopetti pakenimisen eikä tehnyt lainkaan vastarintaa partion käskyttäessä tätä koiralla.

27-vuotias rosvoamistarkoituksissa toiminut mies otettiin kiinni ja toimitettiin Kokkolan poliisivankilaan. Poliisikoira sai palkkioksi nakin.


 

JÄTÄ KOMMENTTI