Poliisin takaa-ajotilanteet lisääntyneet ? – huumeinen kuski pakeni tukkipinon alle!!

0

Poliisin toimintaa päivittäin seuratessa on pakostakin parin viime vuoden ja erityisesti viime kuukausien aikana ponnahtanut selkeästi esiin todella vaarallinen ilmiö, jossa virkavalta joutuu valvontatilanteissa liikenteessä takaa-ajajaksi. Yleensä tilanteen syntyvät, kun ylinopeutta kaahaavaa ollaan pysäyttämässä ja euforisen olotilan omaavan kuljettajan päättäessä paeta paikalta mistään muusta ja seurauksista välittämättä. Muun siviililiikenteen seassa tapahtuvat pakenemiset ja kiinniottoyritykset ovatkin samanaikaisesti myös muille liikenteessä oleville yhtä hengenvaarallisia tilanteita

Ohessa yksi tyypillinen tapaus Pirkanmaalta:

Oheinen tapaus sattui sunnuntai-iltapäivällä (6.9.) kello kolmen maissa valtatiellä 9 Sisä-Suomen poliisin pitäessä liikenneratsiaa Kangasalla Oriveden rajan tuntumassa.

Poliisin mukaan pohjoisen suunnasta lähestyi henkilöauton kuljettaja 169 km/h nopeudella. Kuljettaja hidasti, kun poliisi näytti pysäytysmerkkiä edessä. Kuitenkin yllättäen kuljettaja teki U-käännöksen kääntyen takaisin tulosuuntaan päin. Tiellä on 100 km/h nopeusrajoitus. Poliisipartio lähti tavoittamaan pakenevaa autoilijaa, joka ajoi jälleen noin 170 km/h nopeudella. Liikenne oli vilkasta, ja pakeneva autoilija aiheutti vaaratilanteita!

Noin seitsemän kilometrin takaa-ajon jälkeen kuljettaja yritti kääntyä oikealle Yliskyläntielle, mutta auto päätyi liikenteenjakajan yli Yliskyläntien vasemmalle puolelle ojaan pysähtyen päin paikalla olevaa hirviaitaa. Auto vaurioitui kauttaaltaan.

Poliisikoiralta ei huumehörhöt pääse piiloon eikä karkuun  (Arkistokuva)

Tämän jälkeen euforinen kuljettaja jatkoi pakenemista juosten poliisi perässään ja ylitti hirviaidan ja juoksi metsään. Paikalle tuli useita poliisipartioita. Paikalle kutsuttiin toimintamallin mukaisesti myös koirapartio, ja koiran avustuksella epäilty kuljettaja löytyikin noin tunnin etsiskelyn jälkeen tukkipinon alta.

Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta koska kuljettaja ei noudattanut poliisin pysäytysmerkkiä ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.


 

 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI