Puolustusministeri Mikko Savola (kesk.) Virroilla – yleisötilaisuus veti väkeä lähes valtuustosalin täydeltä

0
Puolustusministeri Mikko Savola esiintyi perjantai-iltana Virtain Reserviläisten ja Virtain Virtain Reserviupseerikerhon järjestämässä yleisötilaisuudessa Virtain kaupungintalon valtuustosalissa.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Puolustusministeri Mikko Savola (kesk.) osallistui perjantai-iltana Virtain Reserviläisten ja Virtain Reserviupseerikerhon kaupungintalon valtuustosalissa järjestämään yleisötilaisuuteen, jonka teemana oli Maanpuolustus-Peruskalliomme.

Ministerin vierailu oli houkutellut paikalle lähes salintäyteisen yleisön. Tilaisuuden avannut Jussi Mäkitalo kertoi, että reserviläisjäseniä ja reserviupseerikerhon jäseniä on Virroilla yhteensä noin 300.

Puolustusministeriä oli saapunut kuuntelemaan lähes valtuustosalin täyteinen yleisö.

Puolustusministeri Mikko Savola kertoi työstään seuraavasti- Puolustusministerin työ on erittäin kansainvälistä ja tulee menemään jatkossa entistäkin kansainvälisemmäksi, kun ollaan puolustusliiton täysjäseniä. Puolentoista viikon aikana olen ollut Suomessa kaksi päivää. Ehkä jotain tästä kansainvälistymistä kertoo se, että olen tavannut ruotsalaisen kollegani Pål Jonsonin  kuusi kertaa. Tietysti myös maailman aika on nyt sellainen, että kansainvälisyys korostuu.

Ministerin mukaan Ukraina on ollut pöydällä koko ajan kuuden viikon aikana. – Nyt on vuosi siitä, kun Venäjä käynnisti tämän silmittömän hyökkäyssodan, ilman mitään oikeutta ja järkeä, Ukrainaa kohtaan. -Ukraina on urheasti taistellut. He ovat puolustaneet omaa vapauttaan. He ovat puolustaneet koko lännen, länsimaisia arvoja ja vapautta. He ovat taistelleet meidän kaikkien puolesta, kiitti puolustusministeri Savola ukrainalaisia.

Puolustusministeri Savolan mukaan Ukraina tarvitsee kaiken avun selvitäkseen ja pystyäkseen puolustautumaan. -Me olemme olleet mukana heti sodan ensimmäisistä hetkistä lähtien. Olemme tehneet päätökset 13 tukipaketista Ukrainalle eli aseellisesta avusta. Niiden arvo on 750 milj. euroa. Apu sisältää monenlaista materiaalia. Nyt näyttää siltä, ettei sodalla ole nopeaa päättymistä. Ukrainalle tarvitaan oikeudenmukainen rauha, mutta se ei tule ennen kuin Venäjä lopettaa sodan.

– Akuutein tarve, mitä Ukrainalla on, liittyy ilmatorjuntaan. Jos ilmatorjunta menetetään, silloin on kaikki kriittinen infrastruktuuri ja kaupungit uhan alle ja vaarassa. Toinen tarve koskee ammusten kulutusta, joka on valtavan kovaa. Ammuksia menee ja niitä pitää toimittaa. Niitä länsi niin ikään toimittaa. Nämä ovat kaksi kriittisintä asiaa, joita Ukraina tarvitsee, näkee puolustusministeri Mikko Savola.

Tunnin mittaisen tilaisuuden aikana yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä puolustusministerille. Niitä riittikin hyvin tunnin ajaksi. Esille nousi kysymyksiä esim. naisten osallistumisesta maanpuolustukseen, pandojen merkitys Kiina-diplomatiaan, aseiden riittävyys omaan puolustuskäyttöön, itärajalle rakennetavat piikkilanka-aidat kautta Salpa-linja ja Suomen Ukrainalle luovutettavien Leopard-panssarivaunujen määrä ja ulkomailla varastossa olevien vaunujen kunto.

Puolustusministeri Mikko Savola palkitsi tilaisuuden lopuksi yleisön mukaansa tempaavalla rap-lauluesityksellään. – jr


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI