Puolustusvoimat kehittävät paikallisjoukoja yhteistuumin reserviläisjärjestöjen kanssa

0
Raskas sinko ampuu kertausharjoituksessa Vuosangan harjoitusalueella 2011. (Kuva: Puolustusvoimat / Marko Karvonen)
Raskas sinko ampuu kertausharjoituksessa Vuosangan harjoitusalueella 2011. (Kuva: Puolustusvoimat / Marko Karvonen)
Puolustusvoimien operatiivisten ja alueellisten joukkojen rinnalle perustetaan paikallisjoukot. Niiden tehtäviin kuuluvat muun muassa  joukkojen perustaminen, alueiden valvonta ja kohteiden suojaaminen sekä virka-aputehtävät. Osalla muodostettavista paikallispataljoonista on myös taistelutehtäviä.

Paikallisjoukot muodostetaan pitkälti reserviläisistä. Ne tarjoavat reserviläistoimintaan ja vapaaehtoiseen maanpuolustuskoulutukseen aktiivisesti osallistuville, yli 35-vuotiaille reserviläisille mahdollisuuden sodan ajan sijoitukseen myös jatkossa. Sodan ajan vahvuuden laskiessa 230.000 henkilöön, Puolustusvoimien operatiiviset ja alueellisiin joukkoihin sijoitetut reserviläiset ovat jatkossa nykyistä selvästi nuorempia.

Reserviläisjärjestöjen ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen tehtävänä on tukea uusien paikallisjoukkojen toimintaa. Järjestöille annetut tehtävät liittyvät tiedottamiseen, rekrytointiin ja aluetoimistojen tukemiseen sopivien reserviläisten löytämiseksi paikallisjoukkojen erilaisiin tehtäviin.

Lähde: Reserviläinen

JÄTÄ KOMMENTTI