Raju kerrostalotulipalo VANHASSA VAASASSA

0
(Kuvituskuva /arkisto/jpnews.fi)

Pohjanmaan Pelastuslaitos sai tänään iltapäivällä vähän ennen kello puoli kolmea hälytyksen rakennuspalolle. Liekeissä oli kolmikerroksinen kerrostalo Kuningattarenpolulla Vanhassa Vaasassa. Pelastuslaitoksen mukaan palo oli päässyt leviämään rakennuksen kattorakenteisiin. Alueelle annettiin myös virallinen vaaratiedote vaarallisen savunmuodostuksen vuoksi. Koko kerrostalo evakuoitiin asukkaista.

Pelastuslaitoksen mukaan alkujaan kerrostalon huoneistopalo on päässyt leviämään nopeasti koko rakennuksen katolle. Sammutustyöt olivat vielä alkuillasta täydessä käynnissä ja tiedotteen mukaan osin myrkyllisen savun muodostus oli edelleen runsasta. Ilta puoli kuuden aikaan rakennuksen katto paloi vielä ja savua tuli edelleen jonkin verran. Palokunnasta kerrottiin että yksi ihminen on altistunut savulle ja yksi henkilö on lievästi loukkaantunut palo- ja pelastustoimien aikana. Lievästi loukkaantunut on tällä hetkellä sairaalassa saamassa hoitoa. Kerrostalo evakuoitiin asukkaista Variskan koululle.

Hetki sitten saadun viimeisimmän tiedotteen mukaan savu ei aiheuta enää vaaraa Vanhaan Vaasaan ja sen ympäristöön. Pelastuslaitos pyytää kuitenkin yleisöä välttämään palopaikan lähistöllä liikkumista, koska paikalla on runsaasti liikennettä, josta on jo aiheutunut vaaratilanteita.

Paikalla oli Vaasan palokuntien lisäksi yksiköitä Mustasaaresta, Maalahdesta ja Närpiöstä.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI