Rattijuoppo ja alaikäinen liikenteessä Kauhavalla

0
Etelä-Pohjanmaan poliisi sai hätäkeskuksen kautta ilmoituksen lauantaina illalla ennen kymmentä, että Kauhavalla Mäenpääntielle oli kääntynyt henkilöauto joka ajaa vastaantulevien kaistaa.

Ketojankujalta Mäenpääntielle kääntynyt auto oli ohittanut Läntisen yhdystien risteyksen pakollista pysähtymistä osoittavan liikennemerkin. Ilmoittajan mukaan yksin matkassa ollut kuljettaja oli ohittanut risteyksen vauhdilla lainkaan pysähtymättä, vaikka risteysalueella oli ollut ainakin kolme muutakin autoa.

Pian hätäkeskukseen sai uuden puhelinsoiton, jonka mukaan samainen auto oli ajanut Kirkkotietä pitkin ja törmännyt risteävää Kauppatietä vasemmalle kääntymässä olleen henkilöauton takaosaan. Kolaroija oli jatkanut matkaansa pysähtymättä Kirkkotietä kohti Jylhäntien risteystä, josta se oli kääntynyt vasemmalle.

Jylhäntielle kääntyessä auton vauhti oli ilmoittajan mukaan huomattavan kova. Lopulta auto oli suistunut kulkusuunnassaan oikealle puolelle ojaan, osunut ensin peltotieliittymään ja lentänyt kaksi volttia ilmassa. Ilmoittaja oli nähnyt  kuljettajan lentävän ulos autosta mantieojan pellon puoleiselle pientareelle noin kolmen metrin päähän auton pysähtymispaikasta.

Tapahtumapaikalle ennen poliisin partioita ehtinyt sairaankuljetusyksikkö lähti kuljettamaan auton kuljettajana toiminutta auton omistajaa kohti Seinäjoen keskussairaalaa tarkistuttamaan mahdollisia vammojaan.

1994 syntyneen kauhavalaismiehen puhallustulos oli 2,45 promillea, joten nuorta miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi.

Kortiton alaikäinen kokeili toistamiseen ajotaitojaan yleisellä tiellä

Poliisipartio huomasi normaalin partioinnin yhteydessä lauantaina illalla noin kello puoli yhdeksän aikaan Kauhavalla keskustassa henkilöauton ajavan loivassa kaarteessa katukivetykseen.

Kun partio lähti auton perään, kiihdytti kyseinen auto voimakkaasti Einarintielle, missä partio sytytti pysäytysvalot.

Auto pysähtyi Kehätielle ja sen kuljettajaksi todettiin alaikäinen, 16-vuotias kauhavalaisnuorukainen, jolla oli kyydissään toinen 17-vuotias kauhavalaisnuori. Samalla todettiin, että tämä oli nuoren miehen toinen ajooikeudetta-ajokerta vuoden sisällä.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI