Rattijuoppoja, rattijuoppoja, rattijuoppoja…

0
Poliisipartioiden puhallutuksissa on havaittavissa, että alkoholia käyttävien kuljettajien rinnalle on kasvamassa eri tyyppisiä huumaavia aineita käyttävien kuljettajien joukko!

Lauantaina iltakymmenen aikaan Lappajärvellä. Sunnuntaiyöllä vähän ennen kello kahta Seinäjoella. Lapualla lauantaiyönä kello kolmen aikaan. Ähtärissä lauantaiyönä kolmen aikaan. Seinäjoen Kasperissa perjantaiaamuna. Nurmon Kivisaaaressa perjantaina….. Pohjanmaan poliisin liikenteen seurannassa on kuluvan viikonlopun ajalta tullut esiin hulppea määrä huumaantantuneita ja samalla huomattavan turvallisuuriskin aiheuttavia ajoneuvon kuljettajia. Osa heistä on rattijuoppoja perinteisen alkoholin nauttimisen vuoksi ja alati kasvava joukko, laittomien huumausaineitten käytön yleistymisen takia.

 

Pohjanmaan poliisin partio piti puhallusratsiaa Lappajärven Karvalassa Ylirannantiellä. Henkilöautolla matkassa ollut lappajärveläinen 54-vuotias mieshenkilö puhalsi 0,67 promillea. Poliisi otti miehen kiinni ja kuljetti hänet verikokeisiin. Poliisi otti epäillyn ajokortin haltuun ja määräsi hänet väliaikaiseen ajokieltoon. Tapauksen esitutkinta jatkuu rikosnimikkeellä rattijuopumus.

Sunnuntaiyöllä vähnän ennen kello kahta Seinäjoella Suupohjantiellä poliisipartiota vastaan ajoi henkilöauto 123 km/h. Alueella on 50 km/h nopeusrajoitus. Poliisipartio pysäytti henkilöauton ja puhallutti kuljettajana toimineen 21-vuotiaan lapualaismiehen. puhalluskokeen tulos oli 0,13 promillea, mutta huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille. Auton kyydissä oli 17-vuotias seinäjokelainen tyttö, lapualainen 18-vuotias mies ja lapualainen 19-vuotias mies. Poliisi suoritti autoon paikanetsinnän, jonka tuloksena löytyi kannabiskukintoja ja huumausaineiden käyttövälineitä. 19-vuotias lapualaismies tunnusti ne omakseen. Poliisi otti autoa ajaneen miehen kiinni ja kuljetti hänet veri- ja kliiniseen kokeeseen Seinäjoen keskussairaalaan. Poliisi otti kuljettajan B-luokan ajokortin haltuun ja määräsi hänet väliaikaiseen ajokieltoon. Tapauksen tutkinta jatkuu rikosnimikkeillä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikos.

 

Perjantaina E-P:llä poliisi otti kiinni 5 rattijuoppoa ja 5 huumerattia.

Perjantaina aamulla kello kahdeksan aikaan Seinäjoella Kasperissa poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten. Yksin matkassa ollut seinäjokelainen 62-vuotias mieshenkilö puhalsi 0,41 mg/ l. Poliisi otti miehen kiinni ja kuljetti hänet tarkkuusalkometrikokeeseen Seinäjoen poliisiasemalle, jossa tulos oli 0,37 mg/ l. Poliisi määräsi epäillyn väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen B-luokan ajokortti saatiin poliisin haltuun. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa rattijuopumuksena.

Perjantaina aamulla kello kahdeksan jälkeen poliisi sai hälytyskeskukselta ilmoituksen henkilöautosta, joka oli ajanut Kivisaarentien ja Hyllykalliontien kiertoliittymästä siten, että auto ajautunut katukivetyksen päälle ja rajusti hypähtänyt. Seuraavaksi auto kääntyi kauppakeskus Prisman pysäköintialueelle ja oli lähes törmännyt katosrakenteisiin. Tämän jälkeen auton kuljettaja, seinäjokelainen 54-vuotias naishenkilö, oli poistunut kauppakeskuksen sisälle. Poliisipartion saavuttua tapahtumapaikalle edellä mainittu auto oli juuri lähtenyt liikkeelle ja ajautui samassa parkkipaikan viheralueelle, jossa poliisipartio välittömästi keskeytti epäillyn ajon. Poliisi otti naisen kiinni ja suoritettu puhalluskoe näytti 0,06 mg/l. Epäillyn puhe oli sammaltavaa ja takeltelevaa ja koordinaatiossa oli suuria vaikeuksia. Poliisipartio teki epäillylle huumepikatestin, jonka tulos oli positiivinen bentsodiatsepiineille. Poliisipartio kuljetti epäillyn Seinäjoen keskussairaalaan veri- ja kliiniseen kokeeseen. Epäillyn ajokortti saatiin poliisin haltuun ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa törkeänä rattijuopumuksena.

Perjantaina iltapäivällä Seinäjoella Vuoritiellä kello puoli kahden aikaan poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten. Kuljettajana toiminut töysäläinen 37-vuotias naishenkilö puhalsi nollat, mutta huumepikatesti oli positiivinen bentsoille ja kannabikselle. Auton apukuljettana oli töysäläinen 41-vuotias mieshenkilö, jonka hallusta poliisi löysi huumausaineiden käyttövälineitä. Poliisi otti naisen kiinni ja kuljetti hänet veri- ja kliiniseen kokeeseen Seinäjoen terveyskeskukseen. Poliisi suoritti myös epäillyn autoon paikanetsinnän, mutta sieltä ei löytynyt takavarikoitavaa. Tapauksen tutkinta jatkuu rikosnimikkeillä rattijuopumus ja kaksi huumausaineen käyttörikosta.

Seinäjoen Vapaudentiellä perjantaina illalla kello puoli kuuden aikaan poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten. Kuljettana toiminut seinäjokelainen 23-vuotias mieshenkilö puhalsi nollat, mutta huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille. Poliisi otti miehen kiinni ja kuljetti hänet verikokeeseen Seinäjoen keskussairaalaan. Lisäksi epäillyn autoon suoritettiin paikanetsintä poliisikoiraa käyttäen, mutta takavarikoitavaa ei löytynyt. Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa rikosnimikkein rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikos.

Myöhään perjantai-iltana noin kello yhdentoista aikaan Lapualla poliisipartio sai hälytyskeskukselta ilmoituksen rattijuoposta Vasunmäentiellä. Poliisipartio tavoitti tapahtumapaikalta lapualaisen 58-vuotiaan mieshenkilön, joka puhalsi alkometriin 1,5 promillea. Turvallisuustarkastuksessa poliisi löysi epäillyn hallusta lähes tyhjän viinapullon. Poliisi otti miehen kiinni ja kuljetti hänet verikokeeseen Lapuan paloasemalle, josta matka jatkui Seinäjoen poliisivankilaan. Poliisi määräsi epäillyn väliaikaiseen ajokieltoon ja tapauksen esitutkinta jatkuu rikosnimikkeellä törkeä rattijuopumus.

Lauantaina yöllä kello yhden aikaan aikaan Seinäjoen Suupohjantiellä poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten. Kuljettajana toiminut seinäjokelainen 19-vuotias nuorimies puhalsi 0,04 mg/ l, mutta huumepikatesti oli positiivinen kannabikselle ja amfetamiinille. Apukuljettajana oli seinäjokelainen 22-vuotias mieshenkilö, jonka hallusta poliisi löysi vähäisen määrän huumausainetta. Lisäksi auton lattialta löytyi huumausaineiden käyttövälineitä. Poliisi otti kuljettajan kiinni ja kuljetti hänet verikokeeseen Seinäjoen keskussairaalaan. Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa rikosnimikkein rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikos.

Lauantaiyönä Kurikan Jalasjärvellä Keskustiellä vähän ennen kello kahta Pohjanmaan poliisin partio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten. Yksin matkassa ollut kurikkalainen 20-vuotias miehenkilö puhalsi 0,37 mg/ l. Poliisi otti miehen kiinni ja kuljetti hänet Seinäjoen poliisiasemalle tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,31 mg/ l. Lisäksi selvisi, että epäillyllä ei ollut ajo-oikeutta ja hänellä oli kahdeksan kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta viimeisen vuoden aikana. Lisäksi epäilty oli omistajana jättänyt tekemättä rekisteritietomerkinnän, vaikka ko. ajoneuvo oli ostettu jo 12.3.2018. Poliisi poisti autosta rekisterikilvet. Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa rikosnimikkein rattijuopumus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja ajoneuvorikkomus.

Lauantaina aamuyöllä puoli viiden aikaan Seinäjoen Kauppilankadulla poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten. Kuljettana toiminut seinäjokelainen 19-vuotias neitokainen oli voimakkaasti päihtynyt: puhe oli sammaltavaa ja kävely horjuvaa. Suoritettu huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille. Poliisi otti hänet kiinni ja kuljetti Seinäjoen poliisivankilaan. Henkilötarkastuksen yhteydessä epäillyn hallusta löytyi voimakkaita lääkeaineita, joihin hänellä ei ollut reseptiä. Poliisi vei epäillyn veri- ja kliinisiin kokeisiin Seinäjoen keskussairaalaan. Alustavassa poliisin suorittamassa tutkinnassa selvisi, että em. henkilöautossa oli väärät rekisterikilvet ja se oli myyty noin neljä kuukautta aiemmin. Lisäksi auto oli katsastamaton ja ajoneuvoverot olivat myös erääntyneet. Poliisi sai epäillyn ajokortin haltuun ja määräsi hänet väliaikaiseen ajokieltoon. Tapauksen esitutkinta jatkuu rikosnimikkeillä törkeä rattijuopumus, huumausainerikos, huumausaineen käyttörikos ja ajoneuvorikkomus.

Ähtärissä Otsolantiellä kello kolmen aikaan poliisipartio huomasi pysähtyneen henkilöauton, jonka kuljettajana istui alajärveläinen 18-vuotias neitokainen. Suoritettu puhalluskoe näytti 1,15 promillea. Poliisi otti epäillyn kiinni ja kuljetti hänet Alavuden terveyskeskukseen verikokeisiin, josta matka jatkui Seinäjoen poliisivankilaan. Poliisi määräsi epäillyn väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen B-luokan ajokortti saatiin poliisin haltuun. Tapauksen tutkinta jatkuu rikosnimikkeellä rattijuopumus.

Lapualla Alajärventiellä lauantaiyöllä kello kolmen aikaan henkilöauton kuljettaja nukahti rattiin ja auto suistui noin 100 km/ h nopeudesta ojaan. Auto vaurioitui keulasta, joten useat auton turvatyynyt olivat lauenneet ja todennäköisesti pelastaneet kuljettajan vammoilta. Suoritettu puhalluskoe näytti 0,4 promillea. Ambulanssihenkilökunta otti onnettomuuspaikalla ensimmäisen verikokeen. Sen jälkeen poliisi otti miehen kiinni ja kuljetti hänet Seinäjoen poliisivankilaan odottamaan toisen verikokeen ottamista takaisinlaskennan mahdollistamiseksi. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa rikosnimikkein rattijuopumus ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI