Reijo Hongisto | Epäonnistunut jätevesiasetus korjataan

1
Kansanedustaja Reijo Hongisto tuo puhdasta käytännön maalaisjärkeä päätöksentekoon eduskunnassa.
Perussuomalaisten voimannäyttö. Hallitus joutuu korjaamaan edellisten aikaansaaman epäonnistuneen jätevesiasetuksen.

– Tarvittiin perussuomalaiset hallitukseen, että tämä epäonninen asetus saatiin vihdoin korjattua. Monet vanhukset ja muut pienituloiset joutuivat taloudelliseen ahdinkoon vanhan asetuksen vaatimusten takia. Nyt asetus on järkevä ja ottaa huomioon asujan mahdollisuudet toteuttaa uudistukset, toteaa maa- ja metsätalousvaliokunnan varapuheenjohtaja ja perussuomalaisten kansanedustaja Reijo Hongisto.

– Valtaosalla kiinteistöistä luovutaan määräaikaan sidotuista jätevesiremonteista. Kaukana vesistöistä sijaitsevien kiinteistöjen ei tarvitse huolehtia jätevesiasetuksesta ellei tee rakennusluvan varaisia korjaus- tai muutostöitä. Näissä kiinteistössä jätevesiremontti määräytyy siis kiinteistökohtaisesti. Tämä on erinomainen muutos aikaisempaan, sanoo Hongisto.

– Mökin mummot ja mökkiläiset voivat huokaista helpotuksesta. Uuden ehdotuksen mukaan kunnan viranomainen voi myöntää poikkeuksen, jos jätevesien määrä on vähäinen tai asuja ei taloudellista syistä pysty toteuttamaan remonttia sillä hetkellä kohtuullisin kustannuksin. Kunnalta on mahdollista anoa viiden vuoden jatkoaikaa myös pohjavesialueella.

– Vuonna 2011 Matti Vanhasen (kesk.) toinen hallitus hyväksyi silloisen ympäristöministerin, nykyisen valtiosihteerin Paula Lehtomäen (kesk.) johdolla maahamme uuden jätevesiasetuksen, joka sittemmin on todettu täysin epäonnistuneeksi. Hyvä, että keskustakin tunnusti, että jätevesiasetus oli epäonnistunut.

Korona-kartta 700x

1 KOMMENTTI

  1. Hyvä Reijo,Perussuomalaiset jälleen oikealla asialla,kun vaan kansa sen tajuaisi !
    Töitä kyllä riittää vastaavien epäkohtien korjaamisessa, onneksi hallituksessa on nyt Perussuomalaiset niitä korjaamassa !

JÄTÄ KOMMENTTI