Retrospektiivinen taidenäyttely Virroilla

0
Heimo Kaleva: Talo maisemassa

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain kaupungin näyttelytilassa Virinässä on avattu Kalevan perheen retrospektiivinen yhteisnäyttely. Taiteita harrastavilta Heimo Kalevalta, Leila Kalevalta ja Susanna Kalevalta on esillä yhteensä yli 30 teosta.

Leila Kaleva: Koira laiturilla

Näyttelyn monipuolisesta tarjonnasta saa hyvän kuvan perheen innosta kuvataiteeseen. Teoksia on luotu eri tekniikoita hyväksi käyttäen. Näyttelystä löytyy kauniin värikkäitä öljy-, akryyli- ja akvarellimaalauksia. Mukaan mahtuu muutama valokuva, kohopainotekniikalla toteutettu puupiirros ja lyijykynäpiirustus. Digipainantana on tehty mehiläisvahataidetta. Näyttelyyn kootut teokset on koottu noin 10 vuoden ajalta. Niitä ei ole numeroitu eikä nimetty teoslapuin.

– Kun teoksia ei ole nimetty, niin ei ainakaan se kahlitse katsojan mieltä. Ajateltiin, että näyttelyn katsoja voi olla yhteydessä meihin puhelimitse tai sähköpostin kautta, niin annamme tietoja mielellämme teoksista sitä haluaville, kertoo Heimo Kaleva.

Susanna Kaleva: Kukkataulu

 

Heimo Kaleva avaa näyttelyn ajankohtaa.

– Suunnitelmissa oli jo keväällä pitää taidenäyttely, mutta koronapandemia tuli esteeksi Virroillekin. Kun nyt kuitenkin joulukuu oli Virinässä varattuna, niin kerättiin kukin meistä ne teokset, mitkä sopisivat Virinän seinille.

Heimo Kaleva: Taideopinnot: Itseopiskelua vuodesta 1977. Useat taideleirit yhdistysten järjestäminä. Jäsenyydet: Virtain Taideyhdistys 2013, Suomenselän Taiteilijaseura 2014 ja Eurooppalainen Kulttuuriyhdistys 2017.

Näyttelyt: Edellä mainittujen yhdistysten järjestämät taideleirit Suomessa ja Komin tasavallassa Europalaisen kulttuuriyhdistyksen järjestämänä. Muutama ryhmänäyttely.

Leila Kaleva: Taideopinnot, lukuisat taideleirit yhdistysten järjestäminä. Jäsenyydet: Virtain Taideyhdistys 2014, Suomenselän Taitelijaseura 2016 ja Eurooppalainen Kulttuuriyhdistys 2018. Näyttelyt: Yhdistysten järjestämät näyttelyt Suomessa ja Komin tasavallassa Eurooppalaisen Kulttuuriyhdistyksen järjestämänä ja joitakin ryhmänäyttelyitä.

Susanna Kaleva: Taideopinnot:Oriveden Opisto,kuvataidelinja 22.8.2011-18.5.2012. Jäsenyydet: Virtain Taideyhdistys 2014, Suomenselan Taiteilijaseura 2015 ja Eurooppalainen Kulttuuriyhdistys 2018. Näyttelyt: Edellämainittujen yhdistysten järjestämiä näyttelyitä Suomessa, Lisäksi näyttely Komin tasavallassa järjestäjänä Eurooppalainen Kulttuuriyhdistys. Kalevan perheen yhteisnäyttely on avoinna Virinässä 30.12.2020 saakka

Virinän aukioloajat ma-pe klo 10-15 ja la 11-15. Tilaan vapaa pääsy. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI