Riku Niemi Alavuden seurakunnan vt. kirkkoherraksi

0
Alavuden vt. kirkkoherraksi nimetty Rami Niemi ja Töysän alueen kappalainen Juha Martikainen toimittivat lokakuun ensimmäisen sunnuntaina Jumalanpalveluksen Alavuden ja Töysän kirkoissa. Kanttorina toimi Mari Järvinen, laulua ja kitaransoittoa esitti Simo Alava.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus

Alavuden kirkkoherrana toimineen Jussi Peräahon siirryttyä Lapuan hiippakunnan tuomiorovastin virkaan lokakuun alkaessa, hänen tilalleen tuomio-kapitulin nimeämänä Alavuden vt.  kirkkoherrana aloitti pastori Rami Niemi. Rami johtaa seurakun-taa vt:nä Alavudella 31.8.2023 saakka.

Ilmajoen Koskenkorvalla, 32-vuota sitten syntynyt Niemi on toiminut aikaisemmin pappina ja AMK-lehtorina Oulun hiippakunnassa. Muun muassa seurakuntapasorina ja vs. kirkkoherrana Oulaisten seurakunnassa. Viimeksi hän on työskennellyt Jalasjärven kappeliseurakunnan kappalaisena, josta on nyt virkavapaalla, hoitaessaan Alavuden seurakunnan kirkkoherran tehtäviä ensi syksyyn saakka.

Virkansa lisäksi Rami on aloittanut uskonnonpedagogiikan alan väitöstutkimuksen, uskonnonvapaus ajattelun kehityksestä Suomessa.

Niemi vihjaa ekumeenisen liikkeen olevan hänellä läheisen. Hän ei kuitenkaan koe omaavansa mitään erityistä herätysliikettä. Hän sanoo tuntevansa ja arvostavansa kaikkien herätys-liikkeiden toimintaa kirkon hyväksi.

Rami Niemi asuu Lapualla vaimonsa kanssa ja vaimo, Vilma Niemi toimii Seinäjoen seurakunnassa seurakuntapastorina.

Kuva: Pentti Hautala


 

JÄTÄ KOMMENTTI