Risteyskolari Hoiskossa Alajärvellä

1
Onnettomuus sattui perjantaina vähän ennen puoltapäivää valtatien 16 ja kantatien 68 risteyksessä Hoiskon taajamassa.

Onni onnettomuudessa olivat risteysalueen varoitukset ja poikkeavat nopeusrajoitukset, jotka ovat käynnissä olevan tietyömaan takia huomattavasti normaalia alhaisemmat.

Levijoen suunnasta risteykseen ajanut mieshenkilö ei havainnut tarpeeksi ajoissa, etuajo-oikeutetulle valtatielle tullessan, Kyyjärven suunnasta matkanneen pariskunnan henkilöautoa.  Seurauksena oli, että autot törmäsivät lähes keskellä risteystä toisiinsa. Henkilövahinkoja ei tullut, eikä kenenkään tarvinnut lähteä pidemmälle sairaalaan tarkistuksiin. Molempien osapuolien ajoneuvot sensijaan kärsivät eri asteisia peltivaurioita.

Pelastuslaitos ohjasi liikennettä ja siivosi onnettomuuden jäljet valtatieltä.

vanhat kuorma-autot tukim

1 KOMMENTTI

  1. Enpä yhtään ihmettele onnettomuutta. Lisää tulee aivan varmasti, kun ei ymmärretä laittaa eritasoristeystä Hoiskoon. Se lisäisi turvallisuutta kiistatta kaikkein eniten, vaikka maksaakin enemmän. Ainakin pari henkilöä on kuollut Hoiskon risteyksessä ,joista toinen oli eläkkeelle siirtynyt poliisi. Tiepiirille avoin kysymys: Kumpi on tärkeämpää tiensuunnittelun säästöt toteutuksessa vai ihmishenget? Saattepa nähdä senkin ihmeen, että joku vetää vielä vanhasta muistista suoraan risteyksestä yli näiden ”korjausten” jälkeen. Näkyvyys paranisi paljon, jos ymmärrettäisiin edes korottaa tietä Kyyjärven suunnasta 1 – 2 metriä noin 200-300 metrin matkalta, jotta henkilöautoille ei synny nykyisenkaltaista näköestettä Alajärven suunnasta. Toivottavasti tätä tiesuunnitelman toteutusta ei palkita tiepiirin plakaatilla, kuten Ylistaron keskustassa kävi.

JÄTÄ KOMMENTTI