Ruotsalainen meripelastushelikopteri auttoi merelle kadonneen mopoilijan turvaan

0
(Kuvituskuva ei liity tapaukseen)

Ruotsalainen meripelastushelikopteri oli partiolennolla Merenkurkussa noin 70 kilometrin päässä tapahtumapaikasta, joten sitä pyydettiin Suomesta liittymään mukaan tehtävään. Pelastettava henkilö saatiin nostettua jäälle, josta hänet kuljetettiin ruotsalaisella meripelastushelikopterilla Vaasaan.

Rajavartiolaitoksen tiedotteen mukaan suomalainen mieshenkilö oli lähtenyt aamulla mopolla verkoille Korsnäsin Harvungön itäpuolella. Miehen tuttavat soittivat hätäkeskukseen kun tämä ei ollut palannut iltapäivällä. Miehen mopon jäljet johtivat jäälle Hålgrundista, josta Kaskisten ja pelastuslaitoksen partiot lähtivät seuraamaan jälkeä, joka päättyi reikään jäässä. Henkilö saatiin nostettua jäälle, josta hänet kuljetettiin ruotsalaisella meripelastushelikopterilla Vaasaan.

Tehtävään hälytettiin Kaskisten ja Vallgrundin merivartioasemien partiot ja meripelastushelikopteri Turusta sekä pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksiköitä hätäkeskuksen toimesta. Ruotsalainen meripelastushelikopteri oli sattumoisin samanaikaisesti partiolennolla merenkurkussa ja lähimpänä noin 70 kilometrin päässä tapahtumapaikasta, joten se pyydettiin liittymään tehtävään.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI