Saarelainen Oy Hongastaan venäläisille – kiitos ei!

0
Hongalla on tuotantolaitoksia Kartulassa

Hirsitaloja rakentavan Honkarakenteen pääomistaja Saarelainen Oy ei hyväksy venäläisyhtiö Sisteman ostotarjousta, Honkarakenne tiedottaa.

 

Venäläinen monialayhtiö Sistema tarjoutui torstaina ostamaan kaikki Honkarakenteen osakkeet. Tarjous tuli yhtiön johdolle täysin yllätyksenä.

– Pääomistajat näkevät, että tarjous ei vastaa yhtiön tai brändin arvoa tällä hetkellä, arvioi omistajasukuun kuuluva Honkarakenteen toimitusjohtaja Marko Saarelainen.

Sopivaa hintatasoa hän ei halua arvioida, mutta ei tyrmää uusia tarjouksia.

– Kun tarjous tulee niin ainahan tuota ollaan valmiita kuuntelemaan, mitä vastapuolella tai markkinoilla on tarjottavaa. Se on ihan normaalia elämää liikemaailmassa.

– On ilo huomata, että osaaminen Karstulan tehtaalla ja mallisuojat ja patentit on havaittu. Honkarakenne on harvoja globaaleja taloalan brändejä, jolla on toimintaa lähes 30 maassa, Saarelainen sanoo.

Honkarakenteen osake lähti kovaan nousukiitoon

Honkarakenteen osakkeet jakautuvat äänivaltaisempaan A- ja pörssilistattuun B-sarjaan. Valtaa yhtiössä käyttää perustajien jälkeläisistä koostuva Saarelaisen suku sekä Saarelainen Oy:n että suorien omistusten kautta. Saarelainen Oy:n osuus Honkarakenteen äänivallasta on reilut 30 prosenttia.

OMX Helsinkiin listattu B-osake nousi torstaina 1,52 euroon eli hiukan yli Sisteman tarjouksen. Perjantaina iltapäivällä osake oli yli seitsemän prosentin nousussa 1,63 eurossa.

Lähde: YLE

 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI