Saunapalo uhkasi palvelutaloa Karstulassa – yli 30 henkilöä evakuoitiin

0

Päivitetty 10.1. 2018 klo 16.30

Keski-Suomen pelastuslaitoksen Karstulan palokunta sai hälytyksen tänään aamupäivällä vähän kello kymmenen jälkeen rakennustulipalolle Karstulan Hämeenpurontielle. Rakennuskokonaisuudessa sijaitsee myös terveysasema.

Palokunnan kiirehtiessä paikalle havaittiin palon alun olevan palvelutalon saunatiloissa. Tulipalonuhasta annettiin myös suurpalohälytys, joka käytännössä tarkoittaa huomattavaa apujoukkoa muista palokunnista ja viranomaisista Karstulan miehistön avuksi.

Palon alku saatiin kuitenkin nopeasti hallintaan ja sammutettua, joten suuremmilta vahingoilta vältyttiin. Myöskään henkilövahinkoja ei päässyt syntymään. Palokunta jäi suorittamaan jälkisammutusta ja -raivausta. Palon aiheuttajasta ei ole vielä toimituksella tietoa.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan Karstulan terveyskeskuksen palvelutalon saunapalon yhteydessä palvelutalosta ja terveyskeskuksesta evakuoitiin yhteensä yli 30 potilasta ja henkilökuntaan kuuluvaa. Palvelutalon ja terveyskeskuksen henkilökunnan toiminta oli esimerkillistä pelastuslaitokselta kerrotaan.

Mittavien savuvahinkojen ja niistä johtuvien savutuuletusten vuoksi Karstulan palvelutalon ja terveyskeskuksen asukkaita jouduttiin siirtämään väistötiloihin. Savuhaittojen puhdistusten ajaksi palvelutalon asukkaista osa on siirretty muun muassa Kivijärven kunnasta järjestyneisiin asianmukaisiin tiloihin. Perusteellisessa puhdistuksessa voi vierähtää useampi päivä.

JÄTÄ KOMMENTTI