SAVOLA | Alavuden Kätkänjoentien perusparantamiseen joululahjarahaa 200 000.

0
(Kuvituskuva)

Ähtäriläinen kansanedustaja Mikko Savola (kesk.) on tyytyväinen valtion talousarvioesityksen kokonaisuuteen. Budjetin kokonaissumma on 57.7 miljardia. Jakovara ei ollut suuri, noin 40 miljoonaa, mutta sitä kohdennettiin hyvin keskustalaisesta kulmasta.

– Panostukset yksityisteihin ja maatalouden kannattavuuteen ovat kaivattuja. Tärkeää on myös, että tutkimus, koulutus ja yrittäjyys ovat vahvasti esillä, sanoo Savola.

Mikko Savola muistuttaa, että valtion taloudenpidon suuri kuva on talouden tasapainottaminen vuoteen 2023 mennessä. Keskeistä sen saavuttamiseksi on 75% työllisyystavoitteen tavoittaminen. Kaikkien toimien suunta on siis oltava sitä kohden, kuitenkin sosiaalisesti kestävällä tavalla. Viimekauden erityisen tiukan taloudenpidon jäljiltä on julkisen talouden pohja hyvässä kunnossa.

Tiemäärärahoissa suurin osa perusväylänpidon vajaan 13 miljoonan euron lisäyksestä tehtiin eripuolilla maata sijaitseviin pieniin liikenneturvallisuutta ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä parantaviin hankkeisiin.

Haapamäen radan sähköistysmahdollisuus selvitetään osana 12 vuotista liikennejärjestelmäsuunnitelman valmistelua.

– Erityisen iloinen olen, että saimme rahoituksen Alavuden Kätkänjoentien perusparannuksen loppuunsaattamiseksi, sillä se on ollut esillä jo pitkään ja tulee todella tarpeeseen. Liikenneturvallisuutta merkittävästi parantaa Jalasjärven Juustoportin risteyksen korjaukseen saatu raha. Päntäne – Isojokitien parantaminen on myös tärkeä alueen elinvoimaa ylläpitävä satsaus.

Savola näkee tärkeänä myös lisäyksen sopimussotilaiden palkkaamiseen, joka tukee puolustusvoimien henkilöstön jaksamista.

Mainitut tiemäärärahat:

Mt 661, Päntäne—Isojoki, Kauhajoki, tien parantaminen: 760 000 euroa

Mt 7071, Kätkänjoentie, Alavus, perusparannuksen loppuun saattaminen: 200 000 euroa

Vt 3, Juustoportin risteys, Jalasjärvi, liittymäalueen parantaminen: 150 000 euroa


 

JÄTÄ KOMMENTTI